Yeneroğlu: AKP’de siyaset yaparken son bir yılda çocuklarımın yüzüne bakamıyordum

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, AKP'de siyaset yaptığı döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeneroğlu, partide görev yaptığı son bir yılda çocuklarının yüzüne bakamadığını söyledi

Ali Babacan'ın Genel Başkanı olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, AKP’de siyaset yaptığı döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeneroğlu, "AKP'de siyaset yaparken çocuklarınızın yüzüne utanmadan bakamıyor muydunuz?" sorusuna, "Son bir yılda bakamıyordum" şeklinde yanıt verdi.

Adem Özkese'nin Youtube kanalında ‘Sınırsız’ adlı programa katılan AKP’de siyaset yaptığı dönemle ilgili konuşan Yeneroğlu, partiden ayrılma nedenine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Partide yaşanan haksızlık ve hukuksuzlukların kendisi için dayanılmaz boyutlarda olduğunu ifade eden Yeneroğlu, AKP’de siyaset yaptığı son bir yılda çocuklarının yüzüne bakamaz olduğunu söyledi.

Yeneroğlu şöyle devam etti:

'GÖRÜNEN O HOŞ ORTAM GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

"2016'da şunu gördüm bir kere yurt dışında yaşıyorsunuz. İdealleştirerek bakıyorsunuz. Romantik bir bakış açısı var Türkiye'ye. Türkiye'nin gerçekleriyle hemhal değilsiniz. Meseleleri tam olarak bilmiyorsunuz. Ama Türkiye'ye geldikten sonra pratik eleştiriler, dışlanan birçok kesimle görüştüm. Azınlıklarla iletişim kurdum. Ve baktım ki bu insanların önemli bir bölümü hadlerini bilmeleri gereken toplumsal sınıflara bölünmüş. Ve bu adeta genlerine işlemiş. Biz de o gülücükler, o görünen hoş ortam gerçeği yansıtmıyor.

'BASIN TAMAMEN ELLERİNDE'

Şimdi 2016'da bu süreçte baktım ki hukukla alakası olmayan o kadar büyük haksızlıklar yapılabiliyor ki. Elbette Sayın Erdoğan'a bunları anlatıyordum. İlk başta anlayışla karşılayabileceğini düşünüyordum. Meselelere kendi açımdan çok naif yaklaşıyordum. Ama zamanla gördüm ki toplumu kutuplaştırmaya matuf ve kendi zihin dünyasında hukuk dışında başka kategoriler var. Ben bunları düşman hukuku diye kelimelendiriyorum. Toplum da bu şekilde liderin bu yönlendirmeleri doğrultusunda, çünkü basın tamamen ellerinde. Kamuoyu nasıl isteniyorsa öyle gösteriyor, diğerleri de korkuyor zaten."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
AKP’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi CHP’den “AKP Anayasasına” kırmızı ışık: “Yan yana gelmemiz mümkün değil” Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor CHP'den iktidara asgari ücret çağrısı: Derhal gündeme alınmalı İmamoğlu, yabancı basınla buluştu: ‘Cumhurbaşkanı adayı’ sorusuna yanıt