Yeşilçam oyuncularından Tunç Oral hayatını kaybetti

Yeşilçam jönlerinden Tunç Oral 84 yaşında hayatını kaybetti.

Yeşilçam oyuncusu Tunç Oral’ın, iki gün önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberi ses sanatçısı Onur Akay duyurdu. Cenaze bilgilerini de paylaşan Akay, “Türk Sinemasından sessiz sedasız bir gidiş daha! Yeşilçam’ın jönlerinden Tunç Oral’ı 20 Eylül Salı günü kaybettik. Geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı hayatını kaybeden Oral’ın cenazesi, 22 Eylül 2022 Perşembe günü, Antalya Türbeli Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazını müteakip Türbeli Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Sinema camiasına ve ailesine sabırlar dilerim” ifadelerini kullandı.

TUNÇ ORAL KİMDİR?

15 Mart 1938 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen sanatçı 1964 yılında Ses Dergisi’nin yarışmasında birinci olduktan sonra oyunculuğa başladı. Asıl adı Tuncer Akoral olan oyuncu, eğitimini Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olarak tamamladı ve ardından gazetecilik okudu.

Halter sporuyla da ilgilenen Tunç Oral, bu dalda Türkiye rekoru kırdı ve milli oldu. Bir dönem tercümanlık da yapan ünlü oyuncu, daha sonra yapımcılık yaptı. Usta oyuncu, son olarak 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde oynamıştı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Oyuncu Hayal Garip, şiddete maruz bırakıldığını açıkladı Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı: "İyi haberlerin sevindirdi" Emekli olduğunu açıklayan Yıldız Tilbe, düşük aylıkları eleştirdi Bergen filmi için ortak açıklama: Failin sesini kısın, kadının sesi olun Titanik'in tartışmalı meşhur kapısı rekor fiyata satıldı