Yol yakınken kararından dön

Recai AKSU

Alevi örgütleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Hacı Bektaş Veli Dergâhı’na yapacağı ziyarete ilişkin çağrıda bulundu. ANKA’nın haberine göre Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 13 Ağustos’ta Hacı Bektaş Veli Dergâhını ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ortak bir açıklamayla ‘ziyareti iptal etme’ çağrısı yaptı.

"Dergâhlarımızı, cemevlerimizi tanımayan ve anayasal güvence altına almamakta direnen, Alevilerin taleplerine kulaklarını kapatan, ayrımcı ve ayrıştırıcı politikalarını ısrarla sürdüren AKP hükümetinin başında bulunan Cumhurbaşkanı’nın şimdi de Alevilerin Hünkarı Hacı Bektaş Veli Dergâhımızı 13 Ağustos 2022 tarihinde ziyaret edeceği açıklanmıştır" denilen açıklamada, "Hüseyin Gazi Dergâhında Alevilerin değerlerini hiçe sayan, Hünkar’ın portresine bile tahammül edemeyen ve sadece pirlerimizin, analarımızın, babalarımızın oturabileceği posta oturan Sayın Cumhurbaşkanı’nın şimdi de Alevilerin geleneksel hale getirdiği ve tarihleri değişmeyen anma etkinliklerine alternatif bir etkinlik koyması kabul edilemez bir durumdur" denildi. Bu ziyareti Hüseyin Gazi Dergâhı ziyaretinde olduğu gibi samimi bulmadıklarını açıklayan Alevi kurumları, "Yol yakınken kararından dönmesini istiyoruz. Çok istiyorlarsa her yıl 16-17 Ağustos tarihlerinde Hacı Bektaş Belediyesi ve Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl ‘59. Ulusal ve 33. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri’ kapsamında yapılacak törene katılabilirler. Buraya gelirken somut çözümler ile gelmelerini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Alevi kurumlarının son süreçte yaşanan gelişmelerle birlikte, bakanlığın gençlik ve Kerbela projelerini de görüşecekleri olağanüstü bir toplantı kararı aldıkları belirtildi. 15 Ağustos saat 15:00’te Hacı Bektaş’ta olağanüstü toplanacak Alevi kurumları ardından 16 Ağustos saat 11:00’de ‘Dergâhımızı İstiyoruz’ sloğanıyla yürüyüş gerçekleştirecek.

AFİŞLER RAHATSIZ ETTİ

Gazeteci Recai Aksu, Erdoğan’ın ziyaret edeceği Hacıbektaş’ta Hünkar Hacı Bektaş Veli Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin terasına astıkları ve üzerinde Atatürk, Hacıbektaş Veli, Pir Sultan Abdal ve Hz. AIi ile Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Bahriye Üçok gibi yazarların kitaplarının yer aldığı afişlerin polisler tarafından indirilmek istendiğini iddia etti. Aksu, "Birileri rahatsız olmuş. Demokrasi şehitlerinden neden korkulur!" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İsmailağa Cemaati'nde liderlik kavgası: Cübbeli Ahmet'ten açıklama Çorlu Tren Katliamı davasında karar verildi Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve sağanak bekleniyor Menzilcilerin kavgası, deprem dönemindeki vurgunu ortaya serdi: "Deliller karartıldı, yargı seyretti" Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a 'Audi A6' marka yeni makam aracı alındı