Yunanistan 21 Mayıs’ta sandığa gidiyor

Yunanistan’da yapılacak genel seçimlerin tarihi 21 Mayıs olarak belirlendi. Seçimin ikinci tura kalması halinde iki tur seçimleri temmuz ayında gerçekleşecek.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, 2019 yazından bu yana 50 tur Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldığını ifade etti.

Yaklaşık 4 yıllık Yeni Demokrasi iktidarı sürecinde atılan adımlara ve yaşanan zorluklara değinen Miçotakis, seçimlerin 4 yıllık sürenin sonunda 21 Mayıs'ta yapılacağını kaydetti. Başbakan Miçotakis, seçimlerin ikinci tura kalması halinde ikinci turun ise temmuz ayında düzenleneceğini ifade etti.

Miçotakis'in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi, Temmuz 2019'daki genel seçimlerde yüzde 39,85 oy alarak tek başına iktidara gelmişti.

Türkiye’de gerçekleşecek olan seçimden bir hafta sonra yapılacak olan Yunanistan genel seçimleri, 28 Şubat’ta meydana gelen ve Yunanistan tarihinin en ölümcül kazası olarak kayda geçen tren kazasının atmosferinde gerçekleşecek. Tren kazasının ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmiş, Kiryakos Miçotakis ise özür dilemişti.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
DSÖ verileri: En çok alkol tüketen 10 ülke Latin Amerika İçin Bolivarcı İttifak Zirvesi toplandı Mahsa Amini protestosunda tutuklanan İranlı rapçi Salehi idama mahkûm edildi Polonya, Pegasus skandalını konuşuyor Kuzey Makedonya’da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı