Zübeyde Hanım'ın hayatı sinemaya taşınıyor

ICNN yapım tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın hayatı “‘Onurlu savaşçıların yürekli analarına adanmış Zübeyde” ismiyle sinemaya taşınıyor. Gişe gelirlerinin bir bölümünün Darüşşafaka’ya bağışlanacak olan film, 29 Ekim 2023 haftasında vizyona girecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın hayatı “Onurlu savaşçıların yürekli analarına adanmış Zübeyde” ismiyle sinemaya taşınıyor.

ICNN Yapım tarafından hazırlanan ve senaryosunu İlber Tekinsoy’un üstlendiği filmin çekimlerine 13 Mart Pazartesi günü Anadolu’nun kadim şehri Bergama’da başlanıyor.

Zübeyde karakterine son döneminin başarılı oyuncularından Aslıhan Güner hayat verecek. Filmde Alican Yücesoy, Emre Kınay, Devrim Nas ve Sitare Akbaş gibi oyuncularda yer alacak.

Zübeyde filmi, sinema izleyicisini, göçlerin ve salgınların yaşandığı bir döneme götürüyor. Filmde aryıca, Karamanoğlu Mehmet Bey’in yüzyıllar önceki yenilgisinden sonra Selanik’e yerleştirilen Konyarlar’a, 1789 Fransız Devrimi sonrası ve milliyetçilik akımlarının etkisiyle ortaya çıkan ulus devletlere yer verilecek.

Zübeyde Hanım’ın hayataını konu alan filmin gişe gelirlerinin bir bölümü Darüşşafaka’ya bağışlanacak.

Film, Cumhuriyet’in 100. yıldönümünde, 29 Ekim 2023 haftasında sinemalarda vizyona girecek.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Zülfü Livaneli’ye ‘Yılın En İyi Hikâye Ödülü’ Müziği bırakan Deniz Tekin İngilizce öğretmeni oldu Márquez'in 'Yüzyıllık Yalnızlık'ı dizi oluyor: Tarih verildi Aşkın Nur Yengi’den emekli aylıklarına gönderme Tepki çeken fotoğrafların ardından Uraz Kaygılaroğlu'ndan yeni açıklama