Dayanışma ve kenetlenmeyi, gelecek için bir ışık olarak gören tüm tiyatroseverlere çağrımız, Nesin Vakfı yararına oynanacak bu oyunlara giderek

Dayanışma ve kenetlenmeyi, gelecek için bir ışık olarak gören tüm tiyatroseverlere çağrımız, Nesin Vakfı yararına oynanacak bu oyunlara giderek destek olmanız. Ve bir oyun izlemekle vakıftaki maddi hasarların ve yaraların el birliğiyle onarılmasına  katkı sağlamanız olacaktır düşüncesindeyiz
İstanbul’da 12 Eylül 2009 tarihinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen amatör ve profesyonel tiyatrocular, örgütlü olma ve sanatçı hakları için harekete geçme süreçlerini başlatmışlardı. Türkiye Tiyatro Kurultayı’na giden süreçte İstanbul ayağındaki buluşmada, alan sorunları, mesleki kaygılar ve beklentilerin yanısıra, yeni anayasaya eklemlenebilecek Tiyatro emekçilerinin meslek birliği ya da benzeri bir model üzerindeki beklentileri dillendirilmişti.
Yanısıra, yaratılan bu örgütlü duruş ve sağlanan sinerji neticesinde Türkiye Tiyatrolar Birliği Aziz Nesin Vakfı ile Dayanışma Komitesi olarak, sel felaketinde büyük hasar gören “Nesin Vakfı ile dayanışma oyunları” adı altında, 9 Kasım 2009’da Beşiktaş Belediyesi Afife Jale Sahnesi’nde çeşitli toplulukların katılımıyla oyunlar sahnelenmesi kararı alındı. Ve bilet gelirlerinin de Nesin Vakfına bırakılarak destek olunma kararı çıkmıştı.
Dayanışma ve kenetlenmeyi, gelecek için bir ışık olarak gören tüm tiyatroseverlere çağrımız, Nesin Vakfı yararına oynanacak bu oyunlara giderek destek olmanız. Ve bir oyun izlemekle vakıftaki maddi hasarların ve yaraların el birliğiyle onarılmasına katkı sağlamanız olacaktır düşüncesindeyiz.
OYUNLARIN PROGRAMI
9 Kasım 2009 Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları / İş Ararım İş (İTÜ Maslak Kampüsü-KSB Oditoryum’unda saat 18:30), 10 Kasım 2009 Tiyatro Simurg / Sözcükler Can Yücel’i Özler (Ortaköy Afife Jale saat: 20.30), 15 Kasım 2009 Bartın Sanat Tiyatrosu / Birtakım Azizlikler (Amasra A.T.İ. Salonu saat 18.00 ve 20.00), 16 Kasım İTÜ Taşkışla Sahnesi / Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü (Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu 18:30), 17 Kasım 2009  Tiyatro Boğaziçi /Moliere Efendi (Ortaköy Afife Jale saat: 20.30 ), 24 Kasım 2009  Bahariye Sanat Merkezi / Gülhane Parkı (Ortaköy Afife Jale saat: 20.30), 8 Aralık 2009  Bartın Sanat Tiyatrosu / Birtakım Azizlikler (Ortaköy Afife Jale saat: 20.30), 15 Aralık 2009  Yenikapı Tiyatrosu / Ateşli Sabır (Ortaköy Afife Jale saat: 20.30 ), 22 Aralık 2009  Adnan Tönel’in solo gösterisi / Can Yücel'in Hamlet'i (Ortaköy Afife Jale saat: 20.30), 29 Aralık 2009 Tiyatro Yeniden/ Benim Güzel Pabuçlarım (Ortaköy Afife Jale saat: 14.00), 29 Aralık 2009 Tiyatro Açıkça/ Kadınlar Savaşı (Ortaköy Afife Jale saat: 20.30 )

TÜRKİYE TİYATRO KURULTAYI
ANKARA ÇAĞRISI
12 Eylül 2009'da, Türkiye Tiyatro Kurultayı'nın ilk aşaması olan İstanbul Buluşması, Anadolu ve İstanbul'dan pekçok tiyatro topluluğu ve tiyatro insanının katılımıyla hayata geçirilmiş ve örgütlenme yolunda atılmış olan somut adımlar ve çalışmalar göz önüne alınarak yola devam kararı verilmişti. Tiyatromuzun çatı örgütünün inşası, tiyatro alanında iletişim ve ilişki kopukluğunun giderilmesiyle mümkündür diyerek yolumuza devam ediyor, 21 ve 22 Aralık tarihlerinde Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında, Türkiye Tiyatro Kurultayı'nın ikinci aşamasını hayata geçirmek üzere Ankara'da buluşuyoruz. Ankara Buluşması’nda, yeni anayasa taslağında sanat tanımlarının göz ardı edildiği gerçeğinden de hareketle, Türkiye'nin çağdaş bir tiyatro yasasına kavuşması için "Nasıl bir yasa?" sorusunu gündeme getireceğiz. Tiyatroların güncel sorunlarını ve bu konudaki hazırlıklarını göz önünde bulundurarak, daha önceki yasa taslaklarını da ele alan kapsamlı bir çalışma gerçekleştireceğiz ve önerilerimizi şekillendireceğiz.
Ankara Buluşması'nda hedefimiz, Türkiye toprakları üzerinde ayrım gözetmeksizin tiyatro yapan herkesin ortak sorunlarını belirlemek, tiyatromuzun yapısal sorunlarını masaya yatırmak, asgari düzeyde taleplerimizi netleştirmek ve devlet karşısında birleşik bir tiyatro muhatabı yaratmak üzere çatı örgütünü inşa sürecine hız ve somut bir içerik kazandırmaktır.
Kurultay'ın Ankara Buluşması'nı hayata geçirmeye hazırlandığımız dönemde, aralarında tiyatroların ve tiyatro insanlarımızın da bulunduğu Barış İçin Sanat Girişimi'nin örgütlenmesi önemlidir. Ülkemizde sahici bir barış ortamının tesisi, insani ve evrensel değerlere bağlı tiyatromuz için de bir gerekliliktir diyoruz.
Sanatçının toplumsal duyarlılık göstermesi gerekliliğinden hareketle, sel felaketinden etkilenen Aziz Nesin Vakfı ile Türkiye'nin dört bir yanında dayanışma gösteren ve topluma bu yönüyle örnek olan tiyatrolarımızın barış adına da örgütlenmesi, gündemde olmalıdır.
Yukarıda değindiğimiz gündemi görüşmek üzere, tüm tiyatro çevrelerini ve insanlarımızı, yapmış oldukları ya da yapacakları ön hazırlık çerçevesinde, çalışmalarını sunmak ya da görüşlerini aktarmak üzere Türkiye Tiyatro Kurultayı Ankara Buluşması'na davet ediyoruz. (Koordinasyon Komitesi)