"İnsanlar öyle 'ben başbakan olmak istiyorum' deyince hemen başbakan olamıyor..."

"İnsanlar öyle 'ben başbakan olmak istiyorum' deyince hemen başbakan olamıyor. Belki de olabilmeleri ihtimallerinin açılmış olmasında yarar var. Amerika’da bir söz vardır biliyorsunuz: 'Herkes başkan olabilir' diye. Türkiye’de de öyle olabilmeli yani herkes başbakan olabilmeli. Tabii Amerika’da başkanlık sistemi var.
 
Bakınız aziz kardeşim tarihten ders almak gerekiyor. Ders alsaydık tarih hiç tekerrür eder miydi? Demek ki tarihten ders almalıyız. Hangi tarihten ders almak lazım? Moğol tarihinden ders alacağız yani Timur, aksak Timur. Timurlenk, topal Timur. Timur’un siyasetini biliyorsunuz. Vergi siyaseti müthiş, son derece basit, herkesin anlayabileceği bir şey. Timur işgal ettiği ülkelere vergi koyuyor. Tabii ağır bir vergi ve bu vergiden insanlar, o ülkenin halkı yakınmaya başlıyor. Üzerine vezirleri Timur’a gidip halkın bu yakınmalarını arz ediyor. 'Efendiniz, halk sizin koyduğunuz vergilerden müşteki, ağlıyor'. Timur, 'iki misline çıkarın vergiyi' diyor. 'Aman efendimiz nasıl olur, zaten bu vergileri ödeyecek durumda değil halk nasıl olur da bu vergileri öder' deyince Timur, 'benim dediğimi yapın' diyor. Tabii Timur’un dediği dedik. Ve vezirleri de onun dediğini yapıyor. Halk büsbütün galeyana geliyor ve feryat göklere yükseliyor. Gene vezirler gelir Timur’a der ki 'durum böyle böyle. Biz artık zapt edemeyeceğiz halkı'. Timur gene diyor ki, 'iki misline çıkartın'. Bir süre sonra bakıyor ki ses seda yok. Vezirler geliyor kendisi soruyor, halka vergiyi dört misline çıkartıyor, ne oldu? Hiç kimsede hiçbir şey kalmadı, sokaklara çıkıyor halk şakır şakır oynuyor.

Hiç şüphen olmasın. Vergileri dört misline çıkardığınız zaman enflasyonu 7 rakamlı enflasyona çıkardığınız zaman hiçbir problem kalmayacak. Tarihten ders almak gerektiğine inanıyorum. Sıfırları çoğaltacağım. O zaman herkesin çuvalla parası olacak. Düşünebiliyor musunuz, adamın 100 binken 100 milyar lira parası olacak. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bizde öyle bir tabir vardır biliyorsunuz. 'Adamın çuvalla parası olacak' derler. Efendim böyle şey olur mu ben her şeyi arttıracağım! Nüfus da dahil buna. Nüfusumuz üç binli yıllarda 7 milyarı bulacak.

Efendim ben Bodrum’u başkent yapmayı düşünüyorum. 'En başkent' yapacağım orta kent değil. Orta kent başkentten sonra gelecek, bunlar sınıflandırılacak. Bir de Kene Taki (Kentucky) var biliyorsunuz. Onu da Amerika’dan buraya getirteceğim. O da kentler arasında sayılsın.

(Süleyman Demirel taklidi yaparak) 'Şimdi ben size bir şey söyleyeyim, benim ekonomiden anlamadığımı söylemeye cesaret edecek kişinin ben alnını karışlarım. Evvela bunun böyle açık bir şekilde ifade edilmesi gerekiyor. Biz memleketi kurda kuşa mı yem edeceğiz. Böyle bir şey olabilir mi? Onun için kardeşim bu soruyu soranlara millet şamarı vurmuş beni iktidar yapmıştır' (kendi sesiyle) Emlak bankası başta olmak üzere bütün devlet bankalarının başında, genel müdürlüğünde hepsinin başında ben olacağım kardeşim. Bana güveniniz ve müsterih olunuz. Rahat uyuyunuz!

İnşallah 1 Amerikan Doları'nın 1milyon olduğu günleri de göreceğiz. O zaman hepimiz rahata kavuşacağız. Yani buna hiç şüpheniz olmasın, ben elimden geleni yapacağım bunu için. Efendim 'Türk milleti askerdir' derler, doğduğu andan beşikten mezara kadar sürecek bir askerlik. Dolayısıyla bu dönemi uzatacağım. Ve sevgili oğlum ve siz de katlanacaksınız bu duruma. 7 yıl efendim askerlik… Çocuklarımı, çocukları koruyacağım. Çocuklar çiçektir. Onları koruyacağım."

(Radyo kayıttarihi: 16.10.1994)