CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 1,5 milyon çocuğun uzaktan eğitimden yararlanamadığını söyledi. Eğitimde sınıfsal ayrım yapıldığını belirten Özel, "Düşük geliri olan çocukları eğitimin dışında bırakmaktadır" dedi.

"1,5 milyon çocuk uzaktan eğitimden yararlanamıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Şu anda Türkiye'de EBA çalışsa da EBA'ya ulaşamayanlar var. 1,5 milyon çocuğun uzaktan eğitimi yok" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen günlük değerlendirme toplantısında konuşan Özel, dün Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA sisteminin çöktüğünü belirterek, "(Bakan Selçuk) Demek ki sistemimize ilgi yoğun o yüzden çöküyor dedi. Bir ülkenin Milli Eğitim Bakanı böyle bir şey söyleyemez. 6 aydır 23 Mart gününden itibaren, kaç öğrencinin gireceği belliyken, sizin için bir sürpriz varsa yaptığı işten bir haber olmayı kanıtlayan bir durumdur" diye konuştu. konuştu.

"Şu anda Türkiye'de EBA çalışsa da EBA'ya ulaşamayanlar var. 1.5 milyon çocuğun uzaktan eğitimi yok. Bunu Milli Eğitim Bakanlığı söylüyor" diyen Özel, "Eğitim-Sen gibi bu alanda örgütlü sendikalar, gerçek rakamın bunun 3 katı olduğunu ifade ediyorlar. 1,5 milyon çocuğun uzaktan eğitimi yok. Televizyonu ya da interneti yok, uzaktan eğitimden yararlanamıyor. 2,5 milyon öğrencinin evinde 6 kişi var. Çoklu kardeşi ifade ediyor. Aynı anda EBA'dan yararlanmak için birden çok aygıta ihtiyaç var. Yani bu durum çok sayıda öğrencinin, en az 1.5 milyon öğrencinin tamamen yararlanamaması, 2,5 milyon öğrencinin etkin olarak bu eğitimden yararlanamadığı söyleniyor. Sorumluluk kimde? Uzaktan eğitime geçeceksiniz. Bazı çocuklar yararlanacak ama 2,5 milyon öğrenci yararlanamayacak" ifadelerini kullandı.

1-5-milyon-ogrenci-uzaktan-egitimden-yararlanamiyor-784258-1.

"EĞİTİMDE SINIFSAL AYRIM YAPILIYOR"

Eğitimde sınıfsal ayrım yapıldığını vurgulayan Özel, "Düşük geliri olan çocukları eğitimin dışında bırakmaktadır. İzin verin CHP'li belediyeler, izin verin büyükşehir belediye başkanlarımız, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları çağrı yapsınlar. Belediyelerimizin imkanınca biz yapacağız bu yardımı. Yetişemediğimiz yerde bizim sözümüze değer veren, binler, onbinler bu çağrıya cevap verecekler. Biz bu işi bir kaç gün içerisinde çözeriz. Siz çözemezsiniz çünkü sizin eğitimle kaygınız yok. Yeter ki bu dayanışmaya izin verilsin" dedi.

Uzaktan eğitim denildiğinde özel eğitimdeki çocukların düşünülmediğini kaydeden Özgür Özel, "Engelli çocuklara bugünkü şartlarda mağdur olmadan, eğitimden geri kalmadan nasıl bir katkı sağlayacaksınız? Bu projenizi hiç duymadık, görmedik. Engelli çocuklarımızın dışında sanat liseleri, spor liseleri onlara uzaktan eğitim veriyormuş gibi mi yapacaksınız? Sayın Bakanın kamuoyunun karşısına geçip tatmin edici bir açıklamada bulunması gerekiyor" diye konuştu.

(AA)