Çin’in Vuhan kentinde başlayıp hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında toplam vaka sayısı 6,2 milyonu geçti. Salgının merkezi konumundaki ABD’de yaşamını yitirenlerin sayısı 106 bin 241 oldu

1 Haziran - Ülke ülke koronavirüs salgınında son durum | Vaka sayısı 6,2 milyonu aştı

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgınında enfekte olanların sayısı 1 Haziran itibariyle 6 milyon 268 bin 25'e ulaştı.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre 1 Haziran itibariyle dünya genelinde Covid-19 nedeniyle 373 bin 972 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı dünya genelinde 2,8 milyonu aştı.

En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 1.8 milyonu aşkın kişide Covid-19 tespit edildi, virüs nedeniyle 106 bin 241 kişi yaşamını yitirdi.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen harita ile koronavirüs salgının dünyadaki son durumunu görebilirsiniz.

Güncelleme- 19:27
İTALYA'DA SON 24 SAATTE 60 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 60 artarak 33 bin 475'e yükseldi.

Ülkede 3 ayı aşkın süredir devam eden Covid-19 salgınına ilişkin son bilgiler, Sivil Savunma kurumundan yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu.

Açıklamaya göre, ülkedeki aktif koronavirüs vaka sayısı 708’lik düşüşle 41 bin 367’ye geriledi.

Bugüne kadar Covid-19 bulaşanların toplam sayısı ise 233 bin 197 ulaşırken, ülke genelinde son 24 saatte kaydedilen yeni vaka sayısı da 178 oldu. Bu sayı, salgının ilk başladığı günlerden olan 26 Şubat’tan bu yana kaydedilen en düşük günlük yeni vaka sayısı oldu.

İyileşenlerin sayısı bugün 848’lik artışla 33 bin 475’e çıktı.

Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 60 daha artarak 33 bin 475’e yükseldi.

Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüş sürüyor. Dün 435 olan sayı, bugün 424'e geriledi.

Sivil Savunma'nın verilerine göre, ülke genelinde bugüne kadar, 3 milyon 910 bin 133 test yapıldı.

>> İtalya ile AB ülkeleri arasında "sınırlar açılsın" tartışması

Diğer yandan İtalya, 3 Haziran’da sınırlarını AB ülkelerine açmaya hazırlanıyor.

Bazı AB üye ülkelerinin sınırlarını açmaya yanaşmamasına İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, tepki gösterdi.

Di Maio, Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte kendilerine sınırlarını açmayan ülkeleri uyararak, "Bize saygı duymayanlara sınırları kapatmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Karşılıklı iş birliğine inandıklarına belirten Di Maio, Yunanistan, Almanya ve Slovenya'ya bu konuya ilişkin ziyaretler yapacağını ve salgına ilişkin verilerinin şeffaf olduğunu mevkidaşlarına aktaracağını kaydetti.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, aralarında Almanya, Danimarka, Avusturya, Macaristan, İsveç gibi pek çok üye ülke İtalya’ya sınırlarını açmaya yanaşmazken, Fransa, İspanya, Hırvatistan sınırları şartlı açmaya yeşil ışık yakmıştı.

Son olarak, Yunanistan’ın da İtalya’nın Covid-19 salgınının en çok etkilediği 4 bölgesinden gelenleri teste tabi tutmak koşuluyla sınırlarını açmaya onay vermesi, İtalya'da siyasilerin tepkisini çekmişti.


Güncelleme-17:24
UKRAYNA'DA ŞEHİRLER ARASI YOLCU SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Ukrayna’da koronavirüs (Covid 19) ile mücadele çerçevesinde alınan karantina önlemlerinin kaldırılarak normale dönüşün üçüncü aşamasına geçildi, şehirler arası tren seferleri ve otobüs seferleri yeniden başladı.

Ukrayna’da koronavirüs (Covid 19) ile mücadele çerçevesinde alınan karantina önlemlerinin kaldırılarak normale dönüşün üçüncü aşamasına geçildi, şehirler arası tren seferleri ve otobüs seferleri yeniden başladı.Tren seferlerinin başlamasıyla birlikte, başkent Kiev Gar binasının tekrar eski hareketli günlere döndüğü gözlendi. Gar binasında bilet satışının yapıldığı salonlara girenlerin cihazlarla ateşlerinin ölçüldüğü görüldü. Şehirler arası tren seferleri ilk etapta, başkent Kiev ile ülkenin güney ve doğu illeri arasında başladı. Koronavirüs salgınının yaygın olduğu batıdaki illere yönelik şehirler arası tren seferlerinin ise ileriki bir tarihte başlayacağı belirtiliyor.

40 Tren seferi başladı

Ukrayna Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün itibariyle şehirler arası 40 tren seferinin başladığı bildirildi. Tren seferlerinin yanı sıra uçak seferlerinin de bugünden itibaren başlayacağının belirtildiği açıklamada ayrıca, yurtiçi uçak seferlerinin yeniden başlaması konusunda çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’da son 24 saatte koronavirüs vakaları 340 artarak, 24 bin 12’ye yükseldi. Son 24 saatte iyileşen kişi sayısının 152 kişi artarak 9 bin 690’a yükseldiği ve son 24 saatte 10 kişinin hayatını kaybettiği, salgının başlamasından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 718’e yükseldiği bildiriliyor.


Güncelleme- 17:18
ABD'DE CAN KAYBI 106 BİN 241'E YÜKSELDİ

ABD'de, Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 630 artarak 106 bin 241'e çıktı.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 20 bin 136 artarak 1 milyon 839 bin 119'a ulaştı.

Ülkede son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı ise 630 artarak 106 bin 241'e çıktı.

ABD'yi, 514 bin 992 vakayla Brezilya, 414 bin 878 vakayla Rusya ve 286 bin 509 vakayla İspanya izliyor.

>> Salgının merkezi New York

Öte yandan, salgın hız kesse de New York, ABD'de Covid-19'dan en fazla etkilenen bölge olmayı sürdürüyor.

Şimdiye kadar 379 bin 902 vakanın görüldüğü eyalette 29 bin 918 kişi hayatını kaybetti.

New York'u 162 bine yakın vakayla New Jersey ve 120 binden fazla vakayla Illinois takip ediyor.

ABD'de şu ana kadar Covid-19 testi yapılan kişi sayısı 17 milyon 700 bine, iyileşen sayısı da 600 bine yaklaştı.


Güncelleme-16:08
KOSOVA'DA NORMALLEŞMEDE ÜÇÜNCÜ AŞAMAYA GEÇİLDİ

Koronavirüsün dünya genelinde yayılmasının ardından ardından alınan tedbirler kapsamında birçok kısıtlamada hayata girdi. Kosova'da bugün itibariyle 3'üncü aşamaya geçilirken, sınır kapıları, AVM ve kafetaryalar hizmete girdi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından alınan tedbirler, vaka sayısının düşmesiyle gevşetiliyor. Kosova'da da hızla normalleşme sürecine geçiliyor. Ülkede bugün itibariyle 3'üncü aşamaya geçildi.Salgına yönelik önlem kapsamında 13 Mart'tan itibaren kapalı olan AVM, kafeterya, kamu kurumları ve sınır kapılarının açıldığı ifade edildi.

Yaklaşık 3 aydır koronavirüsle mücadele eden ülkede birçok büyük şehir karantina altına alınmış, ülke genelinde de sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Kosova Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, bugüne kadar bin 83 kişide koronavirüs tespiti edildi. Salgın nedeniyle 30 kişinin hayatını kaybettiği ülkede bugüne kadar bine yakın kişi de iyileşti.


Güncelleme-12:28
BELÇİKA'DA 19 KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Belçika'da yeni tip koronavirüs vakası sayısı son 24 saatte 136 artarak 58 bin 517'ye ulaştı.

Belçika Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 25 kişinin Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, 32 kişinin ise taburcu edildiği bildirildi.

Açıklamada, yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısının 5 azalarak 163'e düştüğü belirtildi.

Covid-19 vaka sayısının son 24 saatte 136 artarak 58 bin 517'ye çıktığı kaydedilen açıklamada, 19 kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı.

Böylece ülkede salgının başlangıcından bu yana ölenlerin sayısı 9 bin 486'ya yükseldi. Bu kişilerin yüzde 48'i hastanelerde, yüzde 51'i huzurevlerinde yaşamını yitirdi.

Güncelleme- 12:10
KRALİÇE ELİZABETH 72 GÜN SONRA KARANTİNADAN ÇIKTI

1-haziran-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-vaka-sayisi-6-2-milyonu-asti-738412-1.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri kapsamında kendisini İngiltere Krallık Kalesi Windsor’da karantinaya alan Kraliçe Elizabeth, 72 gün sonrası ilk kez görüntülendi. Elizabeth, ilk kez renkli bir başörtüyle at üzerinde görüntülendi. 19 Mart'tan itibaren İngiltere Krallık Kalesi Windsor’da karantinaya alan Kraliçe Elizabeth, 72 gün sonrası ilk kez görüntülendi. ​Safkan yarış atı yetiştiricisi olan ve atlara tutkuyla bağlı olan 94 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, Windsor Kalesi’nin koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmasından sonra ilk kez, renkli bir başörtü, tüvit ceket, binicilik pantolonu, beyaz eldiven ve bot giyip hafta sonu boyunca 14 yaşındaki Balmoral Fern adındaki Fell cinsi midilliye binerken görüntülendi. 98 yaşındaki Edinburgh Dükü olan kocası Philip Mountbatten ile karantinayı beraber geçiren kraliçenin son resmi, 19 Mart'ta Buckingham Sarayı'ndan Berkshire'daki evine götürülürken çekilmişti.


Güncelleme- 11:30
BELÇİKA PRENSİ KORONAVİRÜSE YAKALANDI

İspanya'da bir partiye katıldıktan sonra yeni tip koronavirüs'e yakalanan Belçika Prensi Joachim, pişman olduğunu söyledi. Prens Joachin, "Sonuçlara katlanacağım" dedi.

Belçika Kralı Phillipe'in 28 yaşındaki yeğeni Prens Joachim, staj yapmak için gittiği İspanya'da 27 kişinin katıldığı bir partiye gitti. 15 kişiden fazla toplanmalar yasakken kuralın çiğnendiği partiye katılan Prens Joachim Covid-19'a yakalandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Prens, "Karantina kurallarına uymadığım için özür dilerim." dedi. Hafif Covid-19 semptomları gösteren Prens, "Yaptığımın sonuçlarına katlanacağım" ifadelerini kullandı.

Polis, Córdoba'da gerçekleşen parti hakkında soruşturma başlattı.


Güncelleme- 11:16
ÇİN'DE 16, GÜNEY KORE'DE 35 YENİ VAKA

Covid-19 salgınında son 24 saatte Çin ana karasında 16 vaka görülürken, Güney Kore'de tespit edilen vaka sayısı 35 oldu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, ülkede son bir günde hepsi yurt dışı kaynaklı 16 yeni Covid-19 vakasına rastlandığı ve virüsten ölen bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, ülkede halihazırda tedavi gören kişi sayısının da 62 olduğu belirtildi.

Çin ana karasında bugüne kadar 83 bin 17 kişide Covid-19'a rastlanırken, virüs nedeniyle 4 bin 634 kişi hayatını kaybetti.

1-haziran-ulke-ulke-koronavirus-salgininda-son-durum-vaka-sayisi-6-2-milyonu-asti-738375-1.

► Güney Kore'de Covid-19 tespit edilen kişi sayısı 11 bin 503'e yükseldi

Güney Kore Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri'ne göre, ülkede son 24 saatte çoğu Seul'de olmak üzere 35 yeni Covid-19 vakası tespit edildi.

Güney Kore'de Covid-19 vaka sayısının 11 bin 503'e yükseldiği belirtilirken, ülkede bugüne kadar 271 kişi virüsten yaşamını yitirdi.


Güncelleme-10:51
RUSYA'DA SON 24 SAATTE 9 BİN YENİ VAKA

Rusya’da son 24 saatte 9 bin 35 kişide daha koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 414 bin 878’e ulaştı.

Dünyada en fazla vakanın görüldüğü üçüncü ülke konumuna gelen Rusya’da, son 24 saatte 9 bin 35 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 414 bin 878’e yükseldi. Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede 162 kişinin daha öldüğünü, toplam can kaybının ise 4 bin 855’e ulaştığını açıkladı.


ERMENİSTAN BAŞBAKANI'NIN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kendisinin ve tüm aile bireylerinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkt��ğını açıkladı.

Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, muhtemelen bir iş toplantısında Covid-19 kaptığını, daha sonra aile bireylerine de bulaştırdığını belirtti.

Şimdilik herhangi bir hastalık belirtisi taşımadığını vurgulayan Paşinyan, mümkün olduğu sürece ofisinden çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Paşinyan, Ermenistan'da Covid-19 salgınıyla ilgili durumun iyi olmadığını, bu virüsle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.


MEKSİKA'DA SON 24 SAATTE 151 KİŞİ ÖLDÜ

Meksika'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte 151 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede Covid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte 151 artarak 9 bin 930'a yükseldi.

Ülkede tespit edilen Covid-19 vaka sayısı da 3 bin 152 artışla 90 bin 664'e ulaştı.

Meksika'da 27 Mayıs'ta Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin günlük sayısı ilk kez 500'ü aşmıştı. Ülkede ilk Covid-19 vakası 28 Şubat'ta saptanmış, virüse bağlı ilk ölüm ise 19 Mart'ta gerçekleşmişti.


PAKİSTAN'DA VAKA SAYISI 70 BİNİ GEÇTİ

Pakistan'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısı son 24 saatte 2 bin 964 kişi artarak 72 bin 460'a yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 60 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi sonucunda toplam ölü sayısı 1543'e çıktı.

Son 24 saatte 14 bin 398 testin yapıldığı ülkede 2 bin 964 vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 72 bin 460, toplam test sayısı ise 561 bin 136 oldu.

En çok vaka 28 bin 245 kişiyle Sindh eyaletinde görülürken, en az vaka ise 255 kişiyle Pakistan kontrolündeki Azad Cammu ve Keşmir'de kayda geçti.

Virüsün ülkede ilk kez görüldüğü 26 Şubat'tan bu yana 26 bin 83 kişi de iyileşti.