1 Mayıs Ankara Tertip Komitesi, 1 Mayıs için Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda buluşma çağrısı yaptı. Komite tarafından yapılan açıklamada "Emek en yüce değerdir diyenler, huzuru, barışı, adaleti, demokrasiyi özleyenlerle hep birlikte omuz omuza, türkülerimizle; bu yıl da yine 1 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı'nda olacağız" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi
1 Mayıs Ankara Tertip Komitesi'nden çağrı: Türkülerimizle Tandoğan Meydanı'nda olacağız

1 Mayıs Ankara Tertip Komitesi, 1 Mayıs programını açıkladı. Komite tarafından yapılan açıklamada Ankara’da 1 Mayıs için Tandoğan Meydanı’nda toplanılacağı kaydedildi.

Komitenin yaptığı açıklamada ayrıca 1 Mayıs için gerçekleştirilecek olan mitingin İlkay Akkaya konseri ile sonlandırılacağı bilgisi paylaşıldı.

1 Mayıs Ankara Tertip Komitesi’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Her yıl coşkuyla hazırlandığımız işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'ı bu yıl aynı zamanda yasla karşılıyoruz. Yastayız, çünkü depremlerde On binlerce insanımızı yitirdik. Yüzbinlerce insanımız yaralandı. On binlerce insanımız hala kayıp.  Sermaye iktidarlarının, rant sisteminin, sömürü düzenin sayısız iş cinayetlerini, İşçi katliamlarını yaşadık. 1 Mayıs 1977 de Taksim Meydanı’nı kana boyayan canilerden hesap sorulmadı daha.”

“Soma’da üç yüz bir madenci kardeşimizi, Ermenek’te, Torunlar İnşatta, Bartın Amasra’da ve nice iş cinayetlerinde, katliamları yaşadık. 10 Ekimi ve diğer acılarımızı asla unutmadık. Asla unutmayacağız. Tüm sorumlular bu güne kadar hesap vermediler. Elbette ki biz de peşini bırakmayacağız. 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren insanlarımızı da asla unutmayacağız. Unutturmayacağız."

“KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN BU ZİHNİYETE GÜLE GÜLE DEMEK ÜZEREYİZ”

“Bizler bir yandan da yasımızı, öfkemizi dayanışmaya dönüştürerek iyi bir Türkiye, iyi bir dünya için mücadele ediyoruz.  Boyun eğmedik. Vazgeçmedik, işçi sınıfı ve emekçilerin onlarca yıldır alın terini sermaye peşkeş çeken, bizleri yoksulluğa, sefalete, ölüme mahkum edenlerden; farklı inançları, kimlikleri yok sayan, İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırarak, kadınların katledilmesinin önünü açan; doğayı talan eden; sansürü, baskıyı şiddeti bir yönetim biçimi haline getirerek, kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman gören, aydınları, gazetecileri, siyasetçileri hapishanelere dolduran bu zihniyete, güle güle demek üzereyiz. 1 Mayıs’lar her yıl emeğin, dayanışmanın, yarınları kurmak isteyenlerin omuz omuza olduğu gündür. Emek en yüce değerdir diyenler, huzuru, barışı, adaleti, demokrasiyi özleyenlerle hep birlikte omuz omuza, türkülerimizle; bu yıl da yine 1 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı'nda olacağız. Atatürk Kültür Merkezi'nde toplanıyor, kortejlerimizi belirlediğimiz sıraya göre oluşturuyor, Tandoğan Maydanı'nda tüm kortejlerimizin alana girmesiyle başlayıp, sanatçı İlkay Akkaya konseriyle mitingimizi tamamlayacağız."