1 Mayıs'ta tutuklanan Semih Kundakçı serbest bırakıldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Beşiktaş'ta polis saldırısında muhalefet ettiği ve polise direndiği iddia edilen Semih Kundakçı serbest bırakıldı.

DHA'nın haberine göre Mahkeme heyeti, dosyada tüm kanıtların toplanmış bulunması, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak Semih Kundakçı'nın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık Semih Kundakçı'nın yanı sıra 9 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. .

'POLİS SİLAH DOĞRULTTU'
Savunması sorulan sanık Semih Kundakçı, bazı siyasi partilerin çağrısı üzerine 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak için Beşiktaş'taki korteje katıldığını anlattı. Kundakçı, "Polis ve DİSK görevlileri arasında diyalog yaşanıyordu. Biz de görüşmeyi bekliyorduk. TOMA'ya 4-5 metre mesafedeydim. Polis tarafından herhangi bir uyarı olmaksızın müdahale edildi. Polis bana silah doğrultarak gözaltına aldı. Üzerimde sırt çantam, SDP önlüğüm ve yerde bulduğum gaz maskesi vardı. Benim üzerimde herhangi bir şekilde sapan, bilye ve başkaca flama yoktu" dedi

Herhangi bir şekilde örgüt propagandası yapmadığını ve DEV-LİS'in herhangi bir örgütle alakası olmadığını belirten Kundakçı, "1 Mayıs'ı kutlamak için oradaydım. Ancak polis müdahalesi olunca barışçıl bir kutlama olmadı. Hukuksuz bir biçimde tutuklandığımı düşündüğümden tahliyemi talep ediyorum" dedi. Diğer sanıklar da 1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla sokağa çıktıklarını belirterek beraatlarını talep ettiler.

Heyet, duruşmada görüntüleri alınan sanıkların, dosyadaki fotoğraf ve kayıtlardaki görüntülerle karşılaştırılmaları için bilirkişi raporu aldırılmasını kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.