Taksim çevresindeki 1 Mayıs eylemlerini takip eden gazeteciler polisler tarafından darp edildi. Gazeteci Zeynep Kuray, darp edilerek gözaltına alındı. Kuray, gece saatlerinde ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
1 Mayıs’ı takip eden gazetecilere polisten darp ve gözaltı!
Fotoğtaf: TGS, Fatoş Erdoğan

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ı takip eden gazeteciler de polis tarafından darp edildi.

DİSK Basın-İş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın açıklamalarına göre, polis müdahalesi sırasında gazeteci Zeynep Kuray da gözaltına alındı.

"1 Mayıs'a engellemelerle başladık" denilen DİSK Basın-İş'in açıklamasında şu ifadeleri kullanıldı:

"Beşiktaş'ta haber takibi yapan üyemiz Zeynep Kuray gözaltına alındı. Üyemiz Eylem Sultan Keleş ve Gencer Keten darp edildi. Polisin basına karşı sistematik müdahalesine karşı mücadelemiz sürecek. Gözaltılar serbest bırakılsın, engellemelere son!”

TGS ise, “1 Mayıs’ta Taksim ve Beşiktaş’ta haber takibi yapan gazetecilere müdahale ediliyor. Zeynep Kuray darp edilerek gözaltına alındı. Sultan Eylem Keleş, Gencer Keten, Bülent Kılıç ve Hazar Dost darp edildi. Gözaltıları serbest bırakın, gazetecileri engellemekten vazgeçin!” açıklamasında bulundu.

Gazeteci Hazar Dost ve foto muhabiri Bülent Kılıç da yine polis şiddetine maruz kaldı.

SERBEST BIRAKILMASI BEKLENİYOR

ÇHD İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Zeynep ile görüşme gerçekleştirdik, emniyet ifadesini verdi. Sağlık durumu da iyi. Çıkış sağlık kontrolü ardından serbest bırakılacak" ifadeleri kullanıldı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Gazeteci Zeynep Kuray, sosyal medya hesabından serbest bırakıldıklarını duyurdu.

Kuray "Taksim 1 Mayıs alanıdır! Geleceğin umudu olan Gençlik Komiteleri ile birlikte serbest bırakıldık, bizi yalnız bırakmayan başta ÇHD olmak üzere tüm avukatlara bin selam. Yine geleceğiz, hep geleceğiz! Kahrolsun faşizm, Yaşasın 1 Mayıs! Kahrolsun faşizm, Yaşasın Özgür Basın!" dedi.