Haftanın kapanış maçında Beşiktaş ile Başakşehir 2-2 berabere kaldı. Özellikle ikinci yarısı bir hayli sıkıcı olan karşılaşma sonunda siyah-beyazlılar 45, Başakşehşir ise 47 puana yükseldi.

1 puana duacı

Dolmabahçe’de kritik dönemeçte ikincilik kovalayan takımlardan Beşiktaş, Medipol Başakşehir’i ağırlıyor. İki ekibin de hedefi belli, kazanıp Konyaspor’u takibe devam etmek.

Avrupa Kupalarına katılma yarışında, bu mücadele kâğıt üstünde çok şey vadediyor. Siyah-beyazlılarda Önder Karaveli, son maçlarda gol noktalarında saç baş yolduran Batshuayi yerine Güven’i tercih etmiş. Ayrıca savunmada Vida’nın yokluğunda 19 yaşındaki Serdar formayı kapmış durumda. Yine takımın gençlerinden Can orta sahada şans bulurken, gözler takımın usta ayakları Ghezzal’le Alex Teixeira’da olacak.Deplasman ekibinde teknik direktör Emre Belözoğlu, savunmada genç Ravil’i başlatıyor.

Genç çalıştırıcı, özgeçmişi el yakan oyunculardan Chadli’yle Pizzi’yi yedek soyundurmuş. Duruma göre bu futbolcuların sahaya girmesine kesin gözüyle bakılırken, Trezeguet ile Okaka’nın rakip savunmayı ne kadar zorlayacağı özellikle merak ediliyor.8 Mart sebebiyle günün karşılaşmalarının dördüncü hakemleri kadın. Federasyonun bu kararı ödül gibi gösterdiği açıklama, akıllara yıllarca bu ülkede seyircisiz oynama cezasının nasıl uygulandığını anımsatıyor. Erkekler rahat durmayınca bir zamanlar kadınlar ve çocuklar tribünlere alınıyordu ya, sanki bugün de aynı zihin bu dördüncü hakemlik lütfunu bahşetmiş…

Baskılı başlayan Kartal, Kenan’la gole yaklaşıyordu. Yeteneği tartışılan gurbetçi, bir dakikada iki defa çerçeveyi bulamamıştı. 19’da da bu sefer Can, meşin yuvarlağı üç direk arasından geçiremiyordu. Oyunu 25’ten sonra dengeleyen Başakşehir, 35’te öne geçmişti. Ani gelişen akında Serdar’ın uzaklaştırmaya çalıştığı topu Trezeguet tamamlamıştı.41’de tabela eşitleniyordu. Can getirmiş, Güven bitirmişti. Devre tam bitti derken, uzatmalarda Okaka ağları bulmuştu. Sakatlanan Welinton’ın yerine Necip’i anında sokmak yerine ısınmaya gönderen Karaveli belli ki çok tartışılacaktı.

Yüklenen Beşiktaş, 54’te bir kez daha eşitliği sağlıyordu. Kenan sonunda üç adımdan şeytanın bacağını kırmıştı. İki ekip seriyi bozmuyor, futbol meftunlarına bol gol izletiyordu. İki hoca da son bölümde kozlarını oynuyor, bir tarafta Batshuayi’yle Larin, diğer tarafta da Gulbrandsen’le Chadli oyuna dahil oluyordu.

Son bölümde yorgunlukla beraber tempo düşmüş, takımlar birer puana razı olmuştu.Beşiktaş’ta bu sonuçtan sonra gözler Galatasaray derbisine çevrilmiş durumda. Siyah-beyazlılar kâğıt üstünde ağır basıyor. Güven’le Can’ın performansı gelecek adına umut verdi doğrusu. Devrenin sonunda Karaveli’nin yapmadığı değişiklik uzun süre konuşulacak sanki.

Başakşehir’e gelince… İki kez öne geçtikleri mücadelede üstünlüklerini koruyamadılar. Belözoğlu, buradan alınan beraberliğe sevinecektir. Belli ki ikincilik yarışı daha çok nefes kesecek!