1 TL’yi indirim diye duyurdular!
Fotoğraflar: BirGün

İdil DOĞAN

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 15 Ağustos’ta yapacağını açıkladığı indirim etiketlerde karşılık bulmadı ama aradan 3 gün geçmesine rağmen tepkiler sürüyor. 30’a yakın temel tüketim ürününde yüzde 30’a varan indirim yapılacağını duyan yurttaşlar, Tarım Kredi marketleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak karşılaştıkları ürünlerin fiyatlarında indirim yapılmadığı ortaya çıktı. İndirim yapılan ürünlerin ise birçoğunun tarihinin geçtiği ortaya çıktı. İndirim uygulanacağı söylenen patates, fasulye, çay, un gibi temel tüketim ürünlerinin tamamında etiket fiyatı aynı kaldı.

Uzun kuyruklar oluşturan ve ucuza ürün almak için Tarım Kredi marketlerine akın edenler diğer marketlerdeki fiyatların daha uygun olduğunu söyledi.

Enflasyonla mücadele ve piyasa fiyatlarını sabitlemek için yapılacağı söylenen indirimle ilgili BirGün TV’ye konuşan yurttaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi:

•Zeytinyağlarına baktım. Ayçiçek yağı yok zaten bulamadım, pahalı hepsi de. Hiçbirinde söylenen indirim yoktu ben göremedim. Her şeye tek tek baktım bakliyatlar vesaire hiç indirim yok. Her şey çok pahalı ucuz bir şey yok. Yağ alacaktım kalmamış, şeker alacaktım kalmamış. Önceki gün 2 paket pirinç almıştım, bugün yok. İndirimli ürün göremedim, fiyatlar aynı market gibi, buradan eve niye taşıyayım marketten alırım.

•Çok indirim yok, girdim baktım sadece şekerde 1 TL indirim yapılmış, o da raflarda yok. 1 TL, 50 kuruş indirim yapılmış. Hepsi şaşırtmaca. 50 kuruş indirim mi sizce?

•Özellikle yumurtanın fiyatını merak ediyorduk, bugün baktık ki aynı. Hiçbir değişiklik göremedik. Hiçbir indirim yok. Şimdi diğer marketlere bakmaya gideceğiz. İndirim nerede varsa orayı takip ediyoruz, öyle geçinmeye çalışıyoruz.

•Bir şey bulamayınca boş çıkmayalım bari diye çekirdek, leblebi, bisküvi alalım dedik, onlarda da 5 kuruş indirim var. İhtiyacım olan şeylere baktığımda hiçbirinin indirimle alakası yok. İllaki etraflarını zengin etsinler. Hâlâ başta kalıp da burayı batıralım diye inat ediyorlar.

•Fiyatlar aynı. Geçen hafta peynir almıştım 59 liraya, bugün aynı peynir yine 59 lira. Et indirimi dediler, burada da et yok.