1. Viçe Kitap Günleri başlıyor

HABER MERKEZİ

Rize'nin Fındıklı ilçesinde bir hafta sürecek kitap şenliği Pazartesi başlıyor. 11-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. Viçe Kitap Günleri kapsamında söyleşiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri, müzik ve şiir dinletileri yapılacak.

Geç gelen baharın kitaplarla karşılanacağı kitap şenliği Fındıklı Belediyesi ve YAYKOOP işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

BİRGÜN VE BAVUL YAZARLARI DA MECİ’DE

1-vice-kitap-gunleri-basliyor-1001115-1.

Meci'de (İmece) çok sayıda yazar okurlarıyla buluşacak.

BirGün ve Bavul yazarları da söyleşi, imza ve dinletilerle yer alacak.

BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı, akademisyen Fatih Yaşlı ve gazeteci Burcu Karakaş 16 Nisan’da “Kriz ve Savaşın Gölgesinde İç ve Dış Politika” güncel gelişmeleri konuşacak. Panel, 20.30-22.30 saatleri arasında olacak. Öncesinde ise Varlı, Yaşlı ve Karakaş kitaplarını imzalayacak.

1-vice-kitap-gunleri-basliyor-1001116-1.

Sol Parti PM üyesi Alper Taş, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak ve CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in katılacağı “Dünden Bugüne Gençlik ve Siyaset” paneli ise 16 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

1-vice-kitap-gunleri-basliyor-1001117-1.

Geçtiğimiz günlerde Kasabanın Akşam halleri kitabı Sol Kültür Yayınları’ndan çıkan Bavul yazarlarından Erdal Güney, 17 Nisan Pazar günü imza ve dinleti de sevenleriyle buluşacak.

1-vice-kitap-gunleri-basliyor-1001118-1.

"KİTAP KOKUSUNU ALSINLAR"

Fındıklı halkını edebiyatla buluşturmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Ercüment Ş. Çervatoğlu, kitap fuarını bir şenliğe dönüştüreceklerini söyledi.

Başkan Çervatoğlu Viçe Kitap Günleri’ne dair şunları söyledi: “Halkçı belediyeciliğin sadece içme suyunu evlere ulaştırmak ya da parke döşemek olmadığını düşünenlerdeniz. Edebiyat alanındaki ihtiyaçlara cevap vermek için bunu düzenliyoruz. Karadeniz hep yoksun kalmış bu etkinlerden, sanat alanında sadece müzikle sınırlı kalmış, yaz festivallerimiz dışında bu alanlar boş bırakılmış. Göreve geldiğimizden bu yana geçen sürede ne yaptığımızı da yurttaşlara fuarda anlatacağız. Yeni nesil belki telefondan, internetten kitap okuyor, onların kitap kokusunu da almalarını istedik. Özellikle tatil dönemine denk getirdik ki çocuklarımıza kitap aşılamak istedik. İlk birkaç gün şairlerle, gazetecilerle, siyasetçilerle bir araya geleceğiz ama çocuklar için 1 haftalık çocuk etkinliği yapacağız, yazarlarla buluşturacağız.”

1-vice-kitap-gunleri-basliyor-1001119-1.1-vice-kitap-gunleri-basliyor-1001120-1.