İstanbul Bayrampaşa’da demir bariyerleri keserek götüren şahıs, 1 yıl önce cezaevinden tahliye olduğunu, iş bulamadığını ve sokakta kaldığını ifade ederek cezaevine girmek için bilerek hırsızlık yaptığını söyledi.

1 yıl önce tahliye olan şahıs iş bulamadı, sokakta kaldı, yeniden cezaevine girmek için hırsızlık yaptı

Bayrampaşa’daki Sağmalcılar metro durağının karşısında bulunan 10 adet demir bariyeri keserek çalan ve ifadesinde pişman olmadığını belirterek bunu, cezaevine girmek için yaptığını söyleyen E. A. hakkında 10,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Bayrampaşa’da bulunan Sağmalcılar metro İstasyonu karşısındaki demir bariyerlerin 2 Eylül gecesi çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli E. A. (36) ifadesinde, yaklaşık 1 yıl önce cezaevinden çıktığını belirterek, "Tahliye olduktan sonra iş bulamadım. Daha önce hurdacılık falan yapmıştım. Sokaklarda yatıp kalkıyorum. Barınacak bir yerim yok. Demir bariyerleri cezaevine girmek için söküp çaldım. Yaptıklarımdan pişman değilim" dedi.

İfadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen E. A. hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelinin demir bariyerleri İngiliz anahtarı ve demir çekici ile söktüğü, ihbar üzerine suçta kullandığı aletlerle yakalandığı anlatıldı.

Şüpheli hakkında “gece vakti kamu kurum ve kuruluşları yararına tahsis edilen eşya hakkında hırsızlık" suçundan 4,5 yıldan 10,5 yıla kadar hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

(AA)