3 Eylül Salı günü kapılarını ziyaretçilere açan Artweeks@Akaretler, 22 Eylül’e kadar, üç hafta boyunca yerli-yabancı sanatçıların eserlerini inceleme imkânı sunuyor.

10 bina boyunca sanat Artweeks@Akaretler

İLKNUR KARADENİZ

Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Artweeks@Akaretler, ücretsiz olarak Akaretler Sıraevler’de sanatseverlere kapılarını açtı. 3 Eylül Salı günü başlayan sergi 22 Eylül’e kadar, üç hafta boyunca yerli-yabancı sanatçıların eserlerini inceleme imkânı sunuyor. Etkinlik kapsamında sergiler, sanatçılarla söyleşiler ve beslenme, beden farkındalığı, ekoloji üzerine atölye çalışmaları da mevcut. Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla gerçekleştirilen sergi, her gün 11.00-20.00 saatleri arası ziyarete açık. Etkinlik kapsamında 14 galeri, 4 koleksiyoner ve 7 sanatçı projesi yer alıyor. Etkinliğe katılan galeriler ise şu şekilde: ‘’Aria’’ ‘’Ambidexter’’, ‘’Mixer’’ , ‘’Gama’’ , ‘’Baraz’’ , ‘’Artnivo’’ , ‘’artSumer’’ , ‘’Empire Project’’ , ‘’Krank’’ , ‘’Martch Art Project’’ , ‘’Anna Laudel’’ , ‘’Ferda Art Platform’’ ve ‘’MERKUR’’.

DAHA İYİYE ULAŞMAK

Organizasyonu üstlenenlerden Sabiha Kurtulmuş, projenin 3. edisyonuna dair, “Ben bir galericiyim, kolektif bir duruş sergileyelim, farklı disiplinlerden yapılar bir araya gelsin diye bir düşüncem vardı. Şu ana kadar gelen bütün yorumlar pozitifti. Belki bu projeden itibaren farklılıklar çıkacaktır. Onları da değerlendirip ‘neler yapılabilir?’, ‘nasıl sürdürülebilir?’ bunlar üzerine düşüneceğimiz bir sayı olacak üçüncü edisyon” şeklinde konuştu.

KADIN VE İŞÇİ VURGUSU

Sergide kadın vurgusundan gemi işçilerine; yerli ve milli astronotlardan trafoya kaçan kedilere, sergide toplumsal yanı es geçmeyen bazı eserler de bulunuyor.

Ambidexter galerisi sahibi Ulaş Parkan sergi açılışında yoğun bir ilgi olduğundan bahsederken üç haftaya yayılmış bir sergi olduğu için sonrasında insanların tekrar gelerek daha sakin bir şekilde gezme fırsatını bulduklarını söylüyor. Parkan, genç sanatçılarla çalışıp birlikte büyümeyi, birlikte üretmek ve ürettiklerini insanlarla paylaşmayı hedeflediğini de ekliyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden yeni mezun gençleri desteklemek için İyilik İçin Sanat Derneği tarafından ‘Atölye|Pasaj’ ismiyle kurulan oluşumu hatırlatan Parkan, bu oluşumdan genç sanatçılarının eserlerinin sergide izlenebileceğini aktardı.

Sergi, 22 Eylül’e kadar Artweeks@Akaretler kapsamında sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.