10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yöneticileri, 10 Ekim katliamının dördüncü yıl dönümünde Ankara Tren Garı önünde yapılacak anmaya çağrı yaptı

10 Ekim anmasına çağrı

BirGün ANKARA

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, DİSK, KESK, TMMOB, TTB yöneticileri, 10 Ekim katliamının dördüncü yıl dönümünde saat 10.04'te Ankara Tren Garı önünde yapılacak anmaya çağrı yaptı.

Dernekte yapılan ortak basın toplantısına 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman'ın katıldı.

ACIMIZ DİNMEDİ

Toplantıda ilk sözü alan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, aradan geçen dört yıla karşın acılarının dinmediğini belirterek, "Çağrımız çok net 10 Ekim katliamının dördüncü yıl dönümünde bütün duyarlı yurttaşları anmaya çağırıyoruz" dedi.

Hayatını kaybeden 103 insan ve yaralanan 500'ün üzerinde insan için hep birlikte alanda yan yana olunması gerektiğinin önemine değinen Coşgun, şunları söyledi:

"O gün de biliyorduk bugün da biliyoruz ki göz göre göre bir katliam yaşandı. Katliamda sorumluluğu bulunan kamu görevlileri yargılanmadı. Şu unutulmamalıdır ki 10 Ekim katliamında hayatını kaybedenler, bedenen ve ruhen yaralananlar için adalet gelmezse kimse için gelmez."

FAİLLER YARGILANMALI

DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, "Bu katliami yapan ve planlayan faillerin ortaya çıkması için mücadele içerisindeyiz.

Başta Ahmet Davutoğlu sorgulanması gerekir, ne konuşmak istediği açığa çıkarılmalıdır. Demokrasiden,emekten, barıştan yana olan herkes bu mücadeleyi vermelidir" diye konuştu.

ALANDA BİRLİKTE OLALIM

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de kamu emekçilerini alana çağırırken, "Yargılama süreci adil yürütülmedi. Katliamda sorumluluğu bulunan bütün kamu görevlileri mahkeme önüne çıkarılmalı ve hesap vermelidir.

10 Ekim de üyelerimizle birlikte alanda olacağız. Baristan yana tutum alan herkesi de anmaya bekliyoruz" dedi.

SAĞLIK EMEKÇİLERI ALANA

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ise "Demokrasi ve barış şöleni haline gelmesi gereken meydan katliam meydanına dönüştü. Patlamalardan sonra yardım etmeye çalışan sağlık emekçilerine gaz sıkılması yargılamanın adil olmayacağının göstergesiydi" diye konuştu. İlk yardımın engellendiğini, ambulansların alana geç geldiğini anımsatan Adıyaman, tüm sağlık emekçilerine alanda olma çağrısı yaptı.

ANIT İÇİN ULUSLARARASI YARIŞMA

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 10 Ekim katliamında yaşamını yitirilenler için meydana konulacak anıt için uluslararası yarışma düzenlediklerini söyledi.

Dört senedir olduğu gibi bu sene de 10 Ekimde alanda olacaklarını kaydeden Koramaz, emekten, demokrasiden ve barıştan yana olan herkesi alana çağırdı.