Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler için Muğla’da ve Fethiye'de anıldı.

10 Ekim’de hayatını kaybedenler Muğla’da anıldı

BİRGÜN İZMİR

10 Ekim Ankara Katliam’ının 4’üncü yılında KESK, TTB, TMMOB ve DİSK'in çağrısı ile hayatını kaybeden yurttaşları anmak için eylem düzenlendi. Bugün saat 17.30’da Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenen eylemde basın açıklamasını Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış okudu.

Katliamın acısının yüreklerini yakmaya devam ettiğini kaydeden Yarış, “Türkiye tarihinde katliamlar ilk değil. Ne zaman eşitlik isteyenler varsa, ne zaman hakkına sahip çıkanlar varsa, ne zaman sömürüye karşı çıktıysa insanlar; bu ülkede egemen çevreler ve egemen düzen meydanları kana bulamıştır” diye konuştu.

“KATLİAMIN UNUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Barışın iyileştirici gününe herkesin ihtiyacını olduğunu vurgulayan Yarış, “Hiçbir zaman unutulmasın ki, bu ülkedeki darbelerin, savaşların ve ekonomik krizlerin bedelini halkımız ve emekçiler ödemektedir. Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız. Barış karanfillerimize ve ailelerine verdiğimiz sözü 4. Yıldönümü vesilesiyle bir kez daha yineliyoruz: Barış özleminiz yerine gelinceye kadar mücadelemiz bedeli ne olursa olsun devam edecektir” ifadelerini kullandı.

BİR ANMA DA FETHİYE'DE

10 Ekim'de Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler Fethiye'de de anıldı.

Fethiye’de Emek ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim’i anmak üzere,Fethiye Kültür Merkezi önünde toplandı. Ölenlerin anısına saygı duruşu yapılmasının ardından, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin ortak basın açıklaması okundu.

10-ekim-de-hayatini-kaybedenler-mugla-da-anildi-635509-1.