10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybeden yurttaşlar İstanbul'da anıldı. Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına okunan açıklamada, "Her düzeyde yetkili ve görevlinin yargılanması için mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm sorumluların yargılanması için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" denildi.

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler İstanbul'da anıldı: Unutturmayacağız, affetmeyeceğiz!

MERAL DANYILDIZ

İstanbul emek, barış ve demokrasi güçleri 10 Ekim Ankara Katliamı’nı anmak üzere Kadıköy’de bir araya geldi.

Kadıköy’ün Beşiktaş İskelesi’nde bir araya gelerek çağrı yapan birçok kitle örgütü, “10 Ekim’i unutma, unutturma” , “Faşizme karşı omuz omuza” , “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” , “Direne direne kazanacağız” , “10 Ekim’in hesabı sorulacak” sloganları attı.

Katliamda hayatını kaybeden 103 kişi adına geçilen saygı duruşunun ardından, katledilen kişilerin isimleri anılarak “Yaşıyor” denildi.

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan açıklamada, “Biz vicdanımızla, ahlakımızla dimdik ayaktayız. Yükseliyor mücadelemiz. Aradan geçen 5 yılda geçmedi öfkemiz. El ele, kol kola, adalet gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.

10-ekim-katliami-nda-yasamini-yitirenler-istanbul-da-aniliyor-unutturmayacagiz-affetmeyecegiz-791000-1.

GİDENE KADAR KONTROLLE KARŞILAŞMADIK

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına konuşan, katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli’nin babası Faik Deli, şunları söyledi: “Bundan tam beş yıl önce, dün gibiydi, biz İstanbul’da ülkede yaşanan kaotik durumun durması için, bozulan Barış ortamının yeniden sağlanması için yola çıkmıştık. Ben ve kızım Dicle de vardı. Ancak daha öncesinden Ankara merkezli birçok eyleme, mitinge, basın açıklamasına katıldığımdan dolayı nasıl gidildiğini, nasıl güvenlik tedbirlerinin alındığına tanık oluyordum. Her durakta, her molada, her şehir girişinde mutlaka teker teker aramalardan geçirilir öyle gidebilirdik. Maksat gideceğiniz eylemin engellenmesiydi. Defalarca bunu yaşadım."

10-ekim-katliami-nda-yasamini-yitirenler-istanbul-da-aniliyor-unutturmayacagiz-affetmeyecegiz-791001-1.

9 Ekim günü İstanbul’dan Ankara’ya doğru çıktıklarında meydana gidinceye kadar herhangi bir engellemeyle, kontrolle karşılaşmadıklarını belirten Faik Deli, “Arkadaşlarla sohbetini yaptık, gariplik var dedik. Ama IŞİD katillerinin Suriye’den çıkıp, meydana kadar ellerini kollarını sallayarak gelerek, bomba patlatacaklarına ihtimal vermedik, aklımızdan geçmedi. Kimlerle iş tuttuklarını gayet iyi biliyorduk. Yüreğimiz soğumadı. Üzerinden asırlar da geçse 10 Ekim Katliamı’nın unutulmayacağını çok iyi biliyoruz."

"HESABINI SORACAĞIZ"

HDP’li Sezai Temelli ise “O acı hiç dinmedi, hâlâ o günkü canlılığıyla içimizde. O günün hesabını mutlaka soracağız. Bu iktidardan 103 can gibi katliama uğramış bütün yoldaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız. Bir arada olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

10-ekim-katliami-nda-yasamini-yitirenler-istanbul-da-aniliyor-unutturmayacagiz-affetmeyecegiz-791002-1.

"MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri adına okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi: “İşçi sınıfını ve örgütlü kesimleri hedef alan bu saldırıların tümü katliamın devamı niteliğindedir. Bu iktidar karşısında hiçbir muhalefetin olmadığı bir gül bahçesi, sömürü cenneti istenmektedir. Ankara Davası adalet ve demokrasi davasıdır, bu nedenle bir mücadele günüdür. Ankara’da gerekli önlemleri almayanları; her düzeyde yetkili ve görevlinin yargılanması için mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm sorumluların yargılanması için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

10-ekim-katliami-nda-yasamini-yitirenler-istanbul-da-aniliyor-unutturmayacagiz-affetmeyecegiz-791003-1.