Eğitim Sen 2 No'lu Şube, Kadıköy şube binasının önüne asılan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren yurttaşların resimlerinin yer aldığı pankartın indirildiğini açıkladı. Eğitim Sen, pankartın indirildiği anların görüntüsünü paylaştı.

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı pankartı söktüler!

Eğitim Sen 2 No'lu Şube, Kadıköy şube binasının önüne asılan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren yurttaşların resimlerinin yer aldığı pankartın indirildiğini açıkladı.

Pankartın indirilme anlarının yer aldığı kamera görüntüsünü paylaşan Eğitim Sen, "Katliamın kimler tarafından yapıldığının araştırmasını yapması gereken güçler, Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube önüne asılan 10 Ekim katliamında kaybettiğimiz arkadaşlarımızın resimlerinin olduğu pankartı indirmekle meşgul oluyorlar" dedi.

Eğitim Sen 2 No'lu Şube'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"10 Ekim Ankara Katliamı'ndan bugüne 5 yıl geçti. Beşinci yılında ülkenin dört bir yanında emek ve demokrasi güçleri katledilen mücadele arkadaşlarını anacak ve unutmadığını haykıracak. Bizler, faili belli olan, birçok katliam ve katliam girişimlerine tanığız, unutmadık ve unutmayacağız!

10 Ekim başta olmak üzere, birçok katliamın ve cinayetin arkasındaki güçlerin kimler olduğu açığa çıkarılmadı. Daha bedenleri soğumadan katliamı siyasi ranta çevirmeye meyilli güçlerin kimler olduğunu ise biliyoruz. Bizler tanığı olduğumuz bu katliamların hesabını sormaya devam edeceğiz.

Katliamın kimler tarafından yapıldığının araştırmasını yapması gereken güçler, Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube önüne asılan 10 Ekim Katliamı'nda kaybettiğimiz arkadaşlarımızın resimlerinin olduğu pankartı indirmekle meşgul oluyorlar. Bu yaptıklarıyla katliamı, arkadaşlarımızı unutacağımızı zannediyorlar. Katliamın anmalarına saldıranların neyi amaçladıklarını biliyoruz. Ne unutacağız ne de hesap sormaktan vazgeçeceğiz. Pankartta yazdığımız gibi “Yüreğimize Gömdük Sizi, Her Yürek Atışında Yaşatmak İçin” demeye devam edeceğiz."