Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 10 ayrı ilde 21 bölgenin ile ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ ilan edildiğini bildirdi

10 ilde 21 bölge, 'Kesin Korunacak Hassas Alan’ ilan edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 10 ayrı ilde 21 farklı bölgenin, Cumhurbaşkanı kararı ile ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak tescil ve ilan edildiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Her karışı cennetten bir köşe olan ülkemizin doğal güzelliklerini koruyoruz. 10 ayrı ilimizde 21 farklı bölge, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak tescil ve ilan edildi. Bu güzellikleri en doğal haliyle gelecek nesillere taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

‘KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN’ İLAN EDİLEN 21 BÖLGE

Antalya; Düzlerçamı Ormanı, Güver uçurumu, Termessos antik kenti, Taşdibi yarımadası, Olbia-Aktalia antik kentleri arası doğal sit alanı. Ankara; Örençik Fosil Yatakları, Kirmer Çayı Mağaraları kenarı. Bitlis; Nazik gölü, Heybeli gölü. Konya; Samsam gölü, Kömüşini gölü. Mersin; Emecik mahallesi (Alavara mevki). Muş; Şor gölü - Bulanık ovası potansiyel sit alanı. Samsun; Hacıosman ormanı, Kızılırmak deltası. Van; Akgöl - Kazlıgöl - Tuz gölü, Değirmigöl - İspiriz dağı.

İHA