IPSOS tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dışarı çıkanların yüzde 50'si makarna, bakliyat, un, tuz, şeker gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıktı

10 Nisan gecesi sokağa çıkanların en çok aldıkları ürünler neler?

Araştırma şirketi IPSOS'un önceki gün yayınladığı İşaretler: Koronavirüs Krizini Anlamak isimli araştırmada çarpıcı sonuçlar bulunuyor.

IPSOS tarafından yapılan bir araştırmaya göre 10 Nisan Cuma akşamı sokağa çıkma yasağı duyurulduktan hemen sonra saat 22:00-24:00 arasında 31 ildeki hanelerin yüzde 12'si alışveriş yapmak için sokağa çıkmış.

Sözcü'de yer alan habere göre; sokağa çıkan hanelerin ise yüzde 50'si makarna, bakliyat, un, tuz, şeker gibi temel ihtiyaçlarını, yüzde 49'u ekmek, yüzde 38'i zeytin, peynir gibi kahvaltılık ürünler, yüzde 32'si süt ve yüzde 25'i ise su almak için çıkmış.

IPSOS'un araşıtrma sonuçları IPSOS Hane Tüketim Paneli örneklemine mensup sokağa çıkma yasağı olan 31 ilden seçilen 850 haneden oluşuyor.

10-nisan-gecesi-sokaga-cikanlarin-en-cok-aldiklari-urunler-neler-718277-1.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında cuma günü İçişleri Bakanlığı’nca 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, ancak kararın 22:00’de açıklanması yurttaşlar arasında büyük paniğe neden olmuştu.

Yurttaşlar marketlere ve fırınlara akın ederken, sosyal mesafe de ihlal edilmiş ve durum kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

TEPKİLERİN ARDINDAN İSTİFA KARARI

Eleştirilerin çığ gibi büyümesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa kararı almıştı. Soylu’nun kararı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmemişti.