Diyarbakır Bağlar’da, 10 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Savcılık iki ayrı suçtan 43 yıl 6 aya kadar ceza talep etti

10 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan zanlı hakkında 43 yıla kadar hapis talebi
Fotoğraf: csgorselarsiv.org

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 10 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı için tutuklu yargılanan S.Ç., hakkında iki ayrı suçtan 21 yıldan 43 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık S.Ç. hakkında hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
İddianamede, 5 Aralık'ta merkez Bağlar ilçesinde metruk bir yapıda S.Ç'nin,10 yaşındaki Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunduğunun çevredekiler tarafından fark edildiği bildirildi.

Sanık S.Ç'nin üzerine isnat edilen suçlamayı kabul etmediği, çocuğun ise sanığın kendisini istismar ettiği yönünde ifadelerinin yer aldığı iddianamede, "Şüphelinin savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik hayatın olağan akışına aykırı ve itibar edilmemesi gereken bir savunma niteliğinde olduğu, savunmasına itibar edilemeyeceği ve üzerine atılı suçun işlediği anlaşılarak, cezalandırılması talep olunur" denildi.

İddianamede, tutuklu S.Ç. hakkında "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 21 yıldan 43 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

(AA)