Habertürk yazarı Bülent Aydemir, bu yıl için bedelli askerliğe 225 bin gencin müracaat ettiğini yazdı. "Bu durumda 100 bine yakın genç kuraya kalacaktı" diyen Aydemir, 'şartların zorlanarak' başvuru yapan herkesin bedelliye kabul edileceğini aktardı.

100 bin kişi kuraya kalacaktı: Bedelli askerlikte yeni gelişme

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, bedelli askerlikteki yeni gelişmeyi bugünkü yazısında aktardı.

Aydemir'in aktardığına göre, bu yıl bedelli askerlik için 120-140 bin arası kontenjan ayrıldı ancak bu yıl için bedelli askerliğe tam 225 bin genç müracaat etti. Bu durumda 100 bine yakın genç kuraya kalacaktı.

Yazısında, "Yarın bedelli müracaatlarının sonucu açıklanacak" ifadelerini kullanan Aydemir, "Açıklanmadan müjdeyi ben vermiş olayım… Bu yıl, bütün şartlar zorlanarak başvuranların tamamı 28 günlük temel eğitime alınacaklar. Yani parasını yatıran ve gerekli şartları taşıyan 225 bin gencimiz bedelliden yararlanabilecek" bilgisini aktardı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "2023 Yılı Ocak Ayına Ait Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Genelgesi" kapsamında bu yılın ocak-haziran dönemi için kıdem tazminatı tavanı ve kullanılacak katsayılar belirlenmişti.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlarla ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayı da güncellenmişti.

Böylece ocak-haziran dönemi için bedelli askerlik ücreti 104 bin 84 lira 16 kuruş olmuştu.