100 haftalık adalet arayışı
Emine Şenyaşar.

HABER MERKEZİ

Urfa Adliyesi önünde 100 haftadır Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, "Oğlum olmadığı için evde oturamıyorum. Oğlum bırakılsın istiyorum" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 100’üncü haftasına girdi.


Emine Şenyaşar, 100’üncü haftasında mücadelesini MA'ya anlattı. Katliamın tanığı olan Emine Şenyaşar, eşi Esvet Şenyaşar başta olmak üzere ailesinden 6 kişiye öldürülme kastıyla saldırıldığını belirterek, “Çocuklarımı öldürdüler. Eşim ve oğluma büyük zulüm uyguladılar. Hastaneyi boyadılar, görüntü kayıtlarını kestiler. Bu zulüm halen devam ediyor" diye konuştu.

Bir oğlunun hapiste olduğunu, 2 oğlunun ise yaralı olarak kurtulduğunu ifade eden Şenyaşar, ailesi için adalet aradığını söyledi. Şenyaşar, "Bu 700 günlük sürede bize çok zulüm yapıldı. Polisler, savcılar, hakimler hepsi bize zulüm yaptı. Polisler beni darp edecekti, avukatlar engel oldu. Oğlum Ferit'i darp ettiler, ölümden döndü. Oğlum ve bana halen zulüm yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Adalet Nöbeti boyunca İstanbul, Ankara, Mardin gibi birçok kentte giderek talebini dile getirdiğini ifade eden Şenyaşar, "Hiçbir yerde adaleti bulamadık. Cezaevindeki oğlum Fadıl’ın serbest bırakılması için her yere gittik. Bu savcı ve hakimlerin, Erdoğan'ın, Soylu'nun kızları, çocukları yok mu? Nasıl bir devletsiniz. Hastane içinde insan öldürülür mü? Bunlar öldürdüler ve devlet kayıtları gizliyor. Devlet sadece zulüm yapıyor" dedi.

Emine Şenyaşar, dayanışmadan güç aldığını belirterek, "Biz bu kalabalığın verdiği güçle ayaktayız. Her yerde bize sahiplenme var. Biz dayanışmanın güçlenmesini istiyoruz" çağrısında bulundu. Şenyaşar, "Oğlum bırakılsın istiyorum. Evime gidip torunlarımla zaman geçirmek istiyorum. Evimde oğlum olmadığı için oturamıyorum” diye kaydetti.