Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek milli mücadeleyi başlatmasının bugün 100’üncü yılı. 19 Mayıs ile bütünleşen Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında birçok etkinlik yapılacak. Devletin ‘zirvesi’ ise Samsun’da buluşacak. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte kabine üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları ve komuta kademesi Samsun’da olacak. Samsun’daki etkinliklere, Erdoğan’ın davetini kabul eden CHP Genel Başkanı […]

100’üncü yılda 19 Mayıs coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek milli mücadeleyi başlatmasının bugün 100’üncü yılı. 19 Mayıs ile bütünleşen Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında birçok etkinlik yapılacak.

Devletin ‘zirvesi’ ise Samsun’da buluşacak. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte kabine üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları ve komuta kademesi Samsun’da olacak. Samsun’daki etkinliklere, Erdoğan’ın davetini kabul eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak. Daha önce törene katılmayacağını duyuran iktidarın Cumhur İttifakı’nda ortağı olan MHP’nin Lideri Devlet Bahçeli, etkinliğe katılma kararı aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise söz konusu törene davetin üç gün önce gelmesini ciddiyetten uzak olarak nitelendirerek, katılmama kararı aldı.

CHP TAM KADRO SAMSUN’DA

CHP MYK’si, 100. yıl etkinlikleri nedeniyle Samsun’da toplanacak. Partinin temasları bugün saat 11.00’de Anıt Park’a çelenk bırakılmasıyla başlayacak. MYK toplantısında kurmaylarıyla bir araya gelecek Kılıçdaroğlu, saat 15.00’te Atakum Yalı Kafe’de “100’üncü Yıl Bildirgesi”ni okuyacak. CHP heyeti, 19.50’de iftar programına katılacak. Heyet son olarak saat 21.30’da Samsun 100’üncü Yıl Meydanı’nda yapılacak konserlere katılacak. Samsun’da düzenlenecek program göre; önce Piri Reis Milli Mücadele Gemisi karşılanacak. Sonrasında ise Tütün İskelesi’ne geçilecek ve Erdoğan, halka hitap edecek.

İstanbul’da CHP’li belediyeler de bugün birçok etkinliğe imza atacak, Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Gençlik Festivali” Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Kartal Belediyesi de saat 12.00’de Kartal Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda kutlama yapacak. Kadıköy Belediyesi ise Caddebostan Kültür Merkezi’nde “100. Yılında 19 Mayıs” konulu söyleşi gerçekleştirecek. Beşiktaş Belediyesi’nce saat 18.00’da Balmumcu’dan Beşiktaş İskelesi’ne “100. Yıl Yürüyüşü” düzenlenecek.