100 Yıllık gurur Marmaris’te kutlanacak

BU BİR İLANDIR.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ‘100 yıllık gurur’ temasıyla gerçekleştirilecek 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine tüm halkı davet etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılını ‘100 yıllık gurur’ temasıyla kutlayacak olan Marmaris Belediyesi, bir dizi etkinliğe imza atacak. 30 Ağustos Salı günü sabah düzenlenecek resmi törenlerin yanı sıra akşam saatlerinde fener alayı düzenlenecek. Ellerinde bayraklar, meşaleler taşıyan vatandaşlar marşlarla Atatürk Meydanı’na yürüyecek. Burada da DJ performanslarının ardından ünlü pop müzik sanatçısı Aydilge bir konser verecek.

Büyük Zafer’in bu yıl 100’üncü yılını kutladığımızı hatırlatan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bu büyük gururu yaşamak için tüm vatandaşları kutlamalara davet etti. Milli bayramların değerinin ve öneminin son dönemde daha da arttığını ifade eden Oktay, “100 yıl önce bu topraklarda onca yoksul ve yoksulluğa rağmen eşine rastlanmayacak bir mücadele verildi. Esaret altına alınmak isteyen bir millet, Ulu Önder Mustafa Kemal’in öncülüğünde başlatılan mücadeleyle bunun asla mümkün olamayacağını tüm dünyaya gösterdi. İşte 30 Ağustos, Türk milletinin kurtuluş ve kahramanlık destanıdır; bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamıştır” ifadesini kullandı.

İLERİ EMRİ SONSUZA KADAR GEÇERLİ

“Bu büyük zaferin, bu büyük gururun 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutlayacağız” diyen Başkan Oktay, “Bayram kutlamamıza akşam 21.00’da fener alayı ile başlayacağız. Elimizde bayraklar, dilimizde marşlarla Atatürk Meydanı’na yürüyeceğiz. Burada da Aydilge’nin vereceği konser ile bayram coşkusunu vatandaşlarımızla birlikte paylaşacağız” dedi.

Başkan Oktay, “Büyük Taarruz’da “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz. İleri!’ derken sadece orduya değil tüm millete ‘ileri’ emri veren ve bu emri sonsuza dek geçerli olacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran, saygı ve rahmetle anıyorum” diyerek sözlerini bitirdi.