11 Mayıs | Uçan Süpürge'de bugün ne var?

7 Mayıs’ta online açılışı gerçekleşen 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde sınırsız, biletsiz filmlerin 14 Mayıs’a kadar gösterimleri sürüyor. bin 301 film seçkisinin arasından seçilen birçok ülkeden film seyirciyle online platformda buluşuyor.

İlk üç günü dolu dolu geride bırakan festival sadece ilk iki günde 90 ülkeden 140 bin görüntülemeyle dünyanın birçok yerinde evlere konuk oldu.

Filmler, ucansupurge.org.tr’de gösteriliyor.

FİLM FESTİVALİNDE BUGÜN NELER VAR?

Kadın filmleri festivalinde bugün kısa filmler öne çıkıyor;

►Açık Tabut 6’,

►Of Here! 6’,

►Hakkım 3’,

►Buluşma 12’,

►Gölge Geçidi 4’,

►O, Kendisi, Ona 9’,

►Nateni, Kimliğim 13’,

►Yabancı 20’,

►Öteki 16’,

►Kaos Tanrısı 6’

Festival’de kaçıranlar için öne çıkan filmler ise;

>>23:30<<

Kasıtlı Angarya 67’

11-mayis-ucan-supurge-de-bugun-ne-var-729722-1.

Bağlı oldukları etnik grupların son temsilcisi üç kadın ve üç erkek, bir iklim felekatinden sağ kurtulurlar ve nesli tükenen medeniyetin son kalıntısı Hong Kong’da sıkışıp kalırlar.

Yeminli Bakire ve Genç Kadın 43’

11-mayis-ucan-supurge-de-bugun-ne-var-729723-1.

Bedrie Arnavut bir kadın olarak kimliğini aramaktadır. Ataerkil Arnavutluk’ta kendi kararlarını kendi alabileceği bir hayat sürmek istemektedir.

Erkek Olacaksın 90’

11-mayis-ucan-supurge-de-bugun-ne-var-729724-1.

Kadına karşı şiddet neden var? Bu sorunun cevabını, geçmişinde sıkışıp kalmış eski kadın satıcısı Rafael ve acısını provokatif performanslara dönüştüren, bir seks işçisinin oğlu sanatçı Abel Azcona ile yanıtlamaya çalışıyoruz. Paralel olarak bir sınıf öğretmeninin sınıfı ile bir yayıncı ekibi aynı tema üzerinde senaryolar tartışırken, etkin birkaç erkeğin tepkileriyle farklı açılardan erkeklik konusu ele alınıyor.

Online festivalde filmler izlence saati ve gününde ucansupurge.org sayfasında açılıyor. Saati ve günü geçen filmlerin tekrarı yok .

İzlence ve Söyleşiler İçin aşağıdaki linklere tıklayın

►ucansupurge.org.tr

YouTube

Instagram

Facebook

Twitter