Avukat Senih Özay'ın İbrahim Aycan ve Neyir Şeyda Musal ile yaptığı 11 saatlik söyleşi kitaplaştı. Avukat Özay, "Toplum için, doğa için, çevre için, kuşlar için, balıklar için çalışmaya devam" dedi

11 saatlik söyleşi kitaplaştı: 'Benim umudum var'

ARDA ÖZARDA

Türkiye’nin önde gelen çevre avukatlarından Senih Özay İzmir’de Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir söyleşi gerçekleştirdi. Özay söyleşi ile birlikte ‘Benim umudum var” adlı kitabını da imzaladı.

Törene, hukukçular, bilim insanları, sivil toplum temsilcileri, sanatçılar, gazeteciler, çevre ve doğa gönüllüleri, Çerkez dernekleri, Kadın Kooperatifleri temsilcileri ve insan hakları savunucuları yoğun ilgi gösterdi. Törende yönetmenliğini Senih Özay’ın sanatçı kızı Gupse Özay’ın yaptığı “Yaman Yaşamışım” adlı belgesel gösterimi yapıldı. Avukat Senih Özay ve Hukuk Ansiklopedisi Editörü İbrahim Aycan BirGün’e açıklamalarda bulundu.

Kitabı aslında kendisinin yazmadığını 11 saatlik bir sohbette konuşurken ortaya çıktığını söyleyen Avukat Senih Özay, “İbrahim Aycan ve Neyir Şeyda Musal’ın yaptığı 11 saatlik röportajın kitaba dönüşmesinden çok mutluyum. Türkiye’nin her yerinden hatta Kıbrıs’tan buraya kadar gelen dostlarımın ilgisinden ve alakasından dolayı da çok mutluyum. Vali olabilirdim, büyükelçi olabilirdim, yargıç olabilirdim. İyi ki olmamışım, toplum için, doğa için, çevre için, kuşlar için, balıklar için çalışmaya devam” dedi.

“FİKİR İŞÇİLERİNE SELAM OLSUN”

Senih Özay’ın efsanevi bir avukat olduğuna değinen İbrahim Aycan, “İzmir bugün muhteşem bir güne şahitlik ediyor. Bir efsane avukata, tüm toplum için çalışan gönüllü doğa savaşçısına saygılarımızı sunmuş oluyoruz. Dürüst ve samimi çalışmaların toplum tarafından karşılıksız bırakılmadığını burada görmüş oluyoruz. Üzümünü, incirini, ekmeğini, şarabını alıp gelen okurlarımız Havagazı Kültür Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Senih Özay adeta bir rock star gibi. Unutulmayacak bir gün yaşıyoruz. Böyle bir imza günü çok az yazara ve hukukçuya kısmet olur. Fikir işçilerine selam olsun” diye konuştu.

11-saatlik-soylesi-kitaplasti-benim-umudum-var-656935-1.