Dink cinayetine ilişkin davada, mahkeme heyeti bir kez daha değişti. Yeni heyet, dosyaya bakan üçüncü heyet olacak

11 yıldır süren davada heyet yine değişti!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Yazarı Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın mahkeme heyeti yine değişti. Heyet 19 Eylül tarihli HSK Kararnamesi ile tamamıyla değişti. Yeni heyet, dosyaya bakan üçüncü heyet olacak.

Dink cinayetine ilişkin açılan, aralarında dönemin jandarma ve polis memurlarının da yargılandığı davanın 78’inci duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Duruşmaya ev hapsinde bulunan Ali Öz, tutuksuz sanıklardan Reşat Altay’ın da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da takip etti.

Duruşmaya tayinlerle ilgili resmi tebliğler yapılmadığı için Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan başkanlık etti. Horasan, duruşmada tarafların taleplerini aldı. Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, dönemin MİT Bölge Başkanı Ahmet Köksoy’un neden tanık olarak dinlenmesini istediklerine ilişkin mahkemeye dilekçe sundu. Dink ailesinin avukatları, daha önce MİT Bölge Başkanı Köksoy’un dinlenmesini istemiş, ancak MİT neden dinlenmek istendiğinde dair mahkemeden bilgi istemişti. Horasan, tarafların taleplerini aldıktan sonra duruşmayı bugüne erteledi. Bugünkü duruşmaya yeni heyetin devam etmesi bekleniyor. Yaklaşık 11 yıldır devam eden Dink cinayeti davasında yeni heyet, üçüncü iddianamenin kabul edilmesinden sonra davaya bakacak üçüncü heyet olacak.

‘Görev yerim tebliğ edilmedi’
Duruşma bitiminde gazetecilerin sorusu üzerine Ali İhsan Horasan, “Bana görev yerim henüz tebliğ edilmedi. Bugün veya yarın edilebilir. Edildiğinde bu mahkemeden ayrılacağım” diye konuştu. Horasan, HSK kararnamesiyle İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanmıştı.

Dava kaç heyet görecek?
Duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapan Hrant’ın Arkadaşları “Hrant için adalet için” pankartı açtı. Burada konuşan Bülent Aydın, şunları ifade etti: “14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin tümden ve bir kez daha değişmesi nedeniyle haftalık duruşma yapılmayacak. Bakalım bu Hrant Dink cinayeti davası daha kaç heyet görecek?”