Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş Dipsiz Göl'ün yok edilmesinden sorumlu olarak görevden uzaklaştırılmıştı, kurumun önünde kurban keserek görevine geri döndü.

12 bin yıllık Dipsiz Göl’ün yok edilmesine yol veren müdür, kurban keserek görevine döndü!

Gümüşhane’de bulunan 12 bin yıllık buzul gölü Dipsiz Göl'ün yok edilmesinden sorumlu olarak görevden uzaklaştırılan Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş'in görevine geri döndüğü iddia edildi.

soL Haber Portalı’nın haberine göre, Ateş'in yakın zamanda Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdür görevine geri geldiği aktarıldı. Ateş'in göreve geldiği gün kurumun önünde kurban kestiği belirtildi.

Öte yandan Ateş’in Dipsiz Göl skandalından önce bir kadın personele yönelik tacizde bulunmakla suçlandığı da öne sürüldü. Soruşturma aşamasındaki dosyada mağdur, savcılık ifadesinde, Ateş'in makam gücünü kullanarak, kendisini iş yerinde defalarca taciz ettiğini ve kendisine mobing uyguladığını anlattı.

Ateş ise verdiği ifadede olayı yalanladı.

12-bin-yillik-dipsiz-gol-un-yok-edilmesine-yol-veren-mudur-kurban-keserek-gorevine-dondu-781148-1.

DEFİNECİLER TARAFINDAN YOK EDİLMİŞTİ

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan 12 bin yıllık Dipsiz Göl, geçtiğimiz Kasım ayında define arayan kişiler tarafından yok edilmişti.

Gölde define kazısına izin veren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

Ateş’in yanı sıra Müze Müdürü Elif Öktem ile müze müdürlüğü personeli Yunus Ağa da açığa alınan isimlerdendi.