Devrimci Yol hareketinin Rize’deki önde gelen isimlerinden Ahmet Uzun, işkencede katledilişinin 41. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

12 Eylül’de işkencede öldürülen Rizeli devrimci Ahmet Uzun, mezarı başında anıldı

12 Eylül faşizmine direnirken gözaltına alınan ve daha sonra işkencede öldürülen Rizeli devrimcilerden Ahmet Uzun, ölümünün 41. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Yol arkadaşları ve SOL Parti üyeleri, her 16 Ocak’ta olduğu gibi Uzun’un Rize Gündoğdu’nun Dağınıksu köyündeki mezarı başında bir araya geldi.

12-eylul-de-iskencede-oldurulen-rizeli-devrimci-ahmet-uzun-mezari-basinda-anildi-968685-1.

Mezar başında yapılan konuşmalarda, Ahmet Uzun’un faşizme karşı verdiği devrimci mücadele anlatıldı ve bugün de aynı kararlı tutumun sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

SOL Parti Rize İl Başkanı ve aynı zamanda Uzun’un mücadele arkadaşı olan Ahmet Haşim Parlak, Ahmet Uzun’un bölgedeki çalışmalarını ve etkisini anlatan bir konuşma yaptı.

AHMET UZUN KİMDİR?

Dönemin en kitlesel ve etkin sol hareketi Devrimci Yol’un Rize’deki önde gelen isimlerinden olan Uzun, 12 Eylül Askeri Darbesi’nin ardından bir grup arkadaşıyla birlikte kırsalda direnişe geçti.

Arkadaşlarıyla birlikte zorlu koşullarda askeri yönetime karşı mücadele veren Uzun, darbeden yaklaşık 4 ay sonra düzenlenen operasyonda Rize’nin Pazar ilçesinde gözaltına alındı. Uzun, birçok devrimci gibi gözaltında gördüğü ağır işkenceler nedeniyle hayatını kaybetti.

12-eylul-de-iskencede-oldurulen-rizeli-devrimci-ahmet-uzun-mezari-basinda-anildi-968684-1.

Haber: Cevahir Topaloğlu