12 insan 12 mektupla buluştu

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Yapımcılığını Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV), yönetmenliğini Yusuf Kenan Beysülen’in üstlendiği “İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar” belgeseli, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen gösterimle seyirciyle buluştu.

Cumartesi Anneleri ile sembolleşen kayıp yakınlarının, vicdani retçilerin, LGBTİ+ bireylerin ve insan hakları aktivistlerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin hikâyesiyle, Türkiye’deki insan hakları hareketinin geçmişini, bugününü ve başarılarını anlatan belgeselin gösterimi, çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi, sanatçı ve insan hakları aktivistini bir araya getirdi.

Gösterimin ardından konuşa yönetmen Yusuf Kenan Beysülen, “Ben de Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan destek almış bir insanım. Bir gönül borcum vardı. Yola çıktık. Herkes bu kolektif sürecin bir parçası oldu. 12 hak savunucusunu da kutluyorum. Zamanın kısıtlı olduğu, insanların sokağa çıkamadığı bir dönemde onlara sorduk. Onlar anlattı, bizler de elimizden geldiği biçimde kolektif bir biçimde üretim sağladık” diye konuştu.

Belgesel gösterimleri Diyarbakır, İzmir ve Ankara’da devam edecek.