CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Nihayet 128 milyar doları sattıklarını itiraf etmiş” yanıtı verdi. Merkez bankası rezervleri ile ilgili sorularını bir adım öteye taşıyan Öztrak, “Bu 128 milyar dolar Merkez Bankası’nın kasasından nasıl, hangi yöntemle çıktı? Sonuçta da bu nereye gitti?” diye sordu.

"128 milyar dolar Merkez Bankası'nın kasasından nasıl çıktı?"

CHP Ekonomi Masası’nın Nevşehir’de turizm işletmecileri ile yaptığı toplantıda konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “AK Parti Genel Başkanı bugün yaptığı grup toplantısında nihayet 128 milyar doları sattıklarını itiraf etmiş. Bu önemli bir aşama ama bu yetmiyor," diyerek "Şunu bilmemiz lazım: Nasıl, niçin, kime satıldı?" sorusunu yöneltti.

"Serbestçe dalgalanan kur rejiminde rezervleri kullanmak suretiyle kura müdahale etmenin yolları vardır. Bu yolların da saydam olması lazım," diyen Öztrak şöyle devam etti:

"128 milyar dolardan bahsediyoruz Merkez Bankası’nın internet sitesinde dövize yapılan müdahaleler yazıyor. Ama bu son dönemde yapılan 128 milyar dolarlık müdahale ile ilgili tek bir kayıt yok. Şmdi bu safhadan sonra yapılması gereke;. bu 128 milyar dolar Merkez Bankası’nın kasasından nasıl, hangi yöntemle çıktı? Sonuçta da bu nereye gitti?

Sürekli bir Berat Albayrak güzellemesidir gidiyor. Ben çok merak ediyorum; bu kadar iyiyse, bu kadar önemli işler yaptıysa neden değiştirdiniz? Türkiye Cumhuriyeti aşiret değil. Krallık falan da değil. Türkiye Cumhuriyeti bir devlet. Devlet olmanın da belli kuralları vardır. Bu kurallar çerçevesinde yapılan işler hakkında kamuoyu bilgilendirilir, hesabı kitabı verilir, Kamuoyu da gereken değerlendirmeyi yapar.”

ERDOĞAN’IN ‘128 MİLYAR DOLAR’ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında CHP tarafından Merkez Bankası rezervlerinden çıktığı öne sürülen 128 milyar dolar ile ilgili “Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu'nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır” demişti.