CHP Didim İlçe Örgütü yöneticisi 10 kişiye, 1 Mayıs kutlamalarında taşıdıkları “128 milyar dolar nerede?” pankartı için toplam 4 bin 270 lira para cezası kesildi.

'128 milyar dolar nerede?' pankartı taşıyanlara para cezası!

ERDEM ÖZDEN

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) dün Didim Cumhuriyet Kent Meydanı'ndaki 1 Mayıs Kutlamaları sırasında taşıdıkları “İşçiler 1 Mayıs’ta Soruyor 128 Milyar Nerede?” yazılı pankartına Kabahatler Kanununun 42. Maddesi uyarınca izinsiz afiş cezası verildi.

Meydandaki etkinliğin sona ermesinin ardından Emniyet Müdürlüğüne davet edilen İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Kadın Kolları Başkanı Arzu Kurt ve Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha ve 6 yönetici ile kimliği tespit edilemeyen 1 kişiye 427 lira idari para cezası verildi. 10 kişiye toplamda 4 bin 270 lira para cezası kesilmiş oldu.

128-milyar-dolar-nerede-pankarti-tasiyanlara-para-cezasi-870691-1.

CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, “Geçtiğimiz hafta parti binamıza astığımız ve 1 Mayıs Kutlamalarında meydanda işçiler adına sorduğumuz '128 Milyar Nerede?' sorusunu bundan sonrada sormaya devam edeceğiz. Baskılarla bizleri susturamayacaklarını bilmeleri gerekiyor. Bizler vatandaşlık hakkımızı kullanarak bu sorunun cevabını alana kadar sormaya devam edeceğiz” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Özge Ergünanç Turan da yaşananları, “ Oğluma dedim ki; oğlum bugün '128 milyar dolar nerede?' yazan afişi taşıdığım için hakkımda idari yaptırım uygulandı, yani cezalandırıldım. Bana cevap verdi; 'Ama anne parayı sen çalmadın ki? Sadece sormuşsun nerede diye, neden ceza alıyorsun?' Sadece 6 yaşında bir çocuk bu cevabı verebiliyor, yazık” diyerek açıkladı.

Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Doğan da, “Bu cezalarla bizleri yıldıracaklarını sananlar yanılıyor, susmadık, susmayacağız” dedi.