Aydın Nazilli’deki Yeşil Mahalle’de imam hatip dışındaki tek ortaokul olan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun yıkılması öğrencileri ilerleyen yıllarda imam hatibe mecbur bırakacak.

13 bin nüfuslu mahallede tek ortaokul, imam hatip

Berkay SAĞOL

Aydın’ın Nazilli ilçesi Yeşil Mahalle’de bulunan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Sağlık Bakanlığı’nın yatırım planlamasına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki anlaşma sonucu Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, eğitim hizmetini sonlandıracak ve bina Nazilli Devlet Hastanesi bünyesinde yurttaşlara hizmet vermeye devam edecek.

2003 yılında eğitim hayatına başlayan okul binasının 15 Şubat’a kadar tamamen boşaltılması için çalışmalara başlanırken öğrencilerin ara tatilin ardından başka bir mahallede bulunan Adnan Menderes Ortaokulu’nda eğitimlerine devam edeceği açıklandı.

Okulun taşınacağının 5 yıldır bilinmesine rağmen, hiçbir hazırlık yapılmadığı ve bu 5 yıllık süre içerisinde mahalleye bir imam hatip ortaokulu ve bir imam hatip lisesinin yapıldığı öğrenildi. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, 13 bin nüfuslu Yeşil Mahalle’de imam hatip dışındaki tek okul. Mahalleye yeni bir ortaokul yapılacağı henüz açıklanmazken, adrese dayalı sistem sebebiyle önümüzdeki yıllarda mahallede yaşayan yurttaşların çocuklarını gönderebileceği tek okul Mehmet Sofuoğlu İmam Hatip Ortaokulu olacak.

DEĞER GÖRMEK İÇİN İMAM HATİPLİ Mİ OLMAK GEREKİYOR?

Öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur olacağını söyleyen Eğitim İş Nazilli Temsilcisi Abdullah İçöz şu ifadeleri kullandı: “Bunca yıldır bu protokol ortadayken 13 bin 500 kişinin yaşadığı Nazilli’nin üçüncü büyük mahallesinde öğrencilere hizmet edecek bir ortaokul yapımı için girişimde bulunulmadı. Bu süre zarfında İlçemizde görev yapan ilçe milli eğitim müdürlerine konuyu ve yaratacağı mağduriyeti defalarca Eğitim İş Sendikası Nazilli Temsilciliği olarak iletmemize rağmen, yetkililerce herhangi bir girişimde bulunulmadı. Burada gariban öğrencilere ayrımcılık yapılmaktadır. Bu ülkede değer görmek için imam hatipli mi olmak gerekiyor?”

Okuldaki veliler ise yaptıkları yazılı açıklamayla duruma tespit gösterdi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “400’e yakın öğrenci mağdur olacak. Okulumuz Nazilli’nin 13 bin nüfuslu 3’üncü büyük mahallesinin, imam hatip haricindeki tek ortaokuludur. Okulumuzun taşınacağı, binasının yıkılacağı yıllardır mahallemizin gündeminde olmasına rağmen bir hazırlık yapılmamış, günümüze gelindiğinde 13 bin nüfuslu Yeşil Mahalle ortaokulsuz bırakılmıştır. Okulumuzun 400'e yakın öğrencisinin, Adnan Menderes İlköğretim Okulu’nun 300 öğrencisi ile birlikte eğitim öğretim görmesi tüm öğrencileri olumsuz etkileyecektir. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, ismine yakışır bir şekilde, Atatürk'ün izinden gidecek, vatanına, milletine faydalı olacak öğrenciler yetiştirmek için Yeşil Mahalle’de kendi ismiyle eğitim öğretime devam etmelidir.”