Yalova’da 13 günlük kızını zehirlediği iddia edilen baba, annenin şikayeti üzerine gözaltına alınıp tutuklandı. Kızını öldürmek isteyen babanın sosyal medyada paylaştığı, “Tam rahat edelim derken çocuk ayak bağı gibi dolandı ayaklarıma. Aldık başa belayı” mesajları ortaya çıktı.

13 günlük bebeğini karınca ilacıyla zehirleyerek öldürmek istedi

Yalova'da S.O., 13 günlük kızının mamasına karınca ilacı atarak zehirledi. Anne Türkan O.'nun şikayeti üzerine tutuklanan baba, verdiği ifadede suçunu itiraf etti.

İHA'nın haberine göre, olay 9 Kasım 2021 tarihinde Yalova’da yaşandı. Türkan O. (36), evli olduğu S.O. (41) ile şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. Üçüncü çocukları dünyaya geldikten sonra kendisine ve çocuklarına şiddet uygulayan S.O. hakkında mahkeme kararı ile koruma kararı da aldıran Türkan O., evli olduğu erkeğin 13 günlük çocuğu E.E.O.’nun mamasına zehir koyduğunu söyledi.

S.O.'nun kendi evladını öldürmek istediğini ileri süren Türkan O., “Çocuğumuz doğduğu günden bu yana eşimin morali çok bozuktu. Sosyal medya hesaplarından da bu durumu dile getirmiş, adeta isyan etmişti. Şüpheli davranışları vardı. Bir gün kızımız mamasını yemek istemedi. Ben de şüphelendim büyük kızım mamayı satın aldığımız eczaneye götürdü. Eczacı mamayı incelerken bunun içine bir şey karıştırıldığını söyledi. Kızım da ağlayarak beni arayıp durumu anlattı. Sonrasında hemen emniyete haber verdik. Ambulansla çocuğum hastaneye kaldırıldı ve bir gece yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Ertesi gün çocuğumu bana teslim ettiler. Çok şükür durumu şu an iyi” diye konuştu.

ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF ETTİ

S.O'nun emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiğini belirten anne yaşadığı olayı şu şekilde anlattı:

"Bizi emniyete götürüp sorguya aldılar. İfadesinde eşim suçunu kabul etti. Sarhoş olduğundan dolayı yaptığını itiraf etti. En ağır cezayı almasını istiyorum. Benim ve çocuklarımın yaşadığı şiddetten bunaldım bıktım artık. Daha önceden de çocuklarıma şiddet uyguladı."

Türkan O., baba S.O'nun Whatsapp durumunda “Tam rahat edelim derken çocuk ayak bağı gibi dolandı ayaklarıma. Aldık başa belayı”, “40'tan sonra bulduk belayı” gibi mesajlar paylaştığını, bunların da örneklerini alarak savcılığa ilettiğini söyledi.

13-gunluk-bebegini-karinca-ilaciyla-zehirleyerek-oldurmek-istedi-947638-1.13-gunluk-bebegini-karinca-ilaciyla-zehirleyerek-oldurmek-istedi-947639-1.

İLACI ATIP EVDEN AYRILMIŞ

Tutuklanan S.O.'nun ifadesinde 2 çocuktan sonra 3. çocuğa bakmaya maddi güçlerinin olmadığını, bu sebeple çocuğu aldırmak istediklerini ancak maddi imkansızlık sebebiyle aldıramadıklarını, bu sebeple bunalıma girdiğini, olay günü aşırı alkollü olduğunu, karınca ilacı alıp bir kaşık yeni doğan kızının mamasına koyduğunu ve evden ayrıldığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.