Kırşehir Belediyesi, 14 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu iddia edilen Fen İşleri Müdürlüğü çalışanı M.Z.'nin işten kovulduğunu duyurdu.

14 yaşındaki çocuğu tacizle suçlanan belediye çalışanı kovuldu
Fotoğraf: DHA

14 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu öne sürülen Kırşehir Belediyesi çalışanı M.Z.'nin iş akdinin feshedildiği açıklandı.

16 Aralık günü Kırşehir’de meydana gelen olayda iddiaya göre, belediye çalışanı M.Z., 14 yaşındaki B.D.'ye cep telefonundan cinsel organının fotoğrafını attı. Durumu öğrenen anne Y.D., M.Z. ile B.D. arasındaki yazışmaların çıktısını aldı.

DHA'nın haberine göre, anne Y.D., ardından polise giderek M.Z.'den şikayetçi oldu. Şikayet sonrası gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

M.Z.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını öğrenen anne Y.D. dün, şüphelinin Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan adresini bastı. Y.D., olay yerine gelen polis ekiplerince uzaklaştırılırken, M.Z. ise yeniden gözaltına alındı. İfadesi alınan şüpheli, yeniden serbest bırakıldı.

İŞİNE SON VERİLDİ

Olayla ilgili Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olayın duyurulmasının hemen akabinde; aynı gün ilgili birimimiz tarafından çocuğun babasından dilekçe alınmasının ardından 12 Aralık 2016'da işe başlamış olan çalışanla ilgili yasal prosedür işletilmiş, 16 Aralık saat 14.00’te toplanan Disiplin Kurulu kararı ile saat 14.42’de iş akdi feshedilmiştir. Kırşehir Belediyesi olarak böylesi bir konuda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman mağduriyet yaşayanın yanında olacağımızı belirtmekle birlikte; yaşanan olumsuz olaylar vesilesiyle belediyemizin ve Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu ile birlikte olayla hiçbir ilgisi bulunmayan sorumlu müdürlerimizin de haksız bir şekilde hiçbir trole, hiçbir tehdide ve şantaja aldırmadan, hukukunu koruyarak kamunun mallarını hiç kimseye yedirmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."