Eskişehir’de 15 günde 14 su motoru çalındı. Çiftçiler, “Bir su motorumuz kaldı onlara da dokunmayın” dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise “Zor koşullarda ayakta duran çiftçimizin kamu gücünü yanında hissetmesi gerekiyor” diyerek yetkililere seslendi

15 günde 14 su motoru çalındı


BURCU CANSU burcucansu@birgun.net

Eskişehir’in İnönü ilçesinde 15 günde çiftçinin 14 su motoru çalındı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’e giderek su motoru çalınan işçilerle görüştü. Çiftçinin çok zor koşullar altında üretim yapmaya çalıştığını belirten Çakırözer, il emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığıyla yaptığı görüşmelerde hırsızların bir an önce bulunması için harekete geçmelerini istedi. Çakırözer, “Çiftçimizin daha fazla mağduriyet yaşamaması için hırsızlar derhal yakalanmalıdır” dedi.

ÇİFTÇİYİ DESTEKLEYELİM

İnönü ilçesinin Eskişehir’in şeker pancarı deposu olduğunu ve bu bölgedeki insanların çiftçilikle geçimini sağladığını ifade eden Çakırözer, şunları söyledi:

“Zaten zor koşullarda ayakta duran çiftçimizin kamu gücünü yanında hissetmesi gerekiyor. Hem jandarma hem de asayiş ekiplerimiz çiftçimizin sesine kulak vermeli, çiftçimizin daha fazla mağduriyet yaşamaması için hırsızlar bir an önce bulunmalıdır.

Çiftçiler geçen yılın sertifikalı tohum kullanım desteği ödemelerini henüz alamadı. Hem pancar alım fiyatları açıklanmıyor hem de destekler gecikiyor. Desteklerin gecikmesi zaten zor durumda üretimini gerçekleştirmeye çalışan çiftçimizi, daha da zora sokuyor. Çiftçimizin destekleri bir an önce verilmelidir.”