'15 günde 2 bin kişinin öz bakım ihtiyacı karşılandı'

BirGün/ İzmir

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giden İzmir Çiğli Belediyesi ekipleri, bugüne kadar 2 bin yurttaşın öz bakım ihtiyaçlarını karşıladı.

Elazığ'da iki kez bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün talimatıyla bölgeye giden belediye ekipleri, evlerinden çıkamayan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet verdi. Elazığ'da, başta çadıra yerleştirilenler olmak üzere evlerinde kalamayan depremzedelere, özel donanımlı araçta hizmet sunuldu.

Çocuklara banyo yapma ve kuaförlük imkanı sunan ekipler, yetişkinlere ise kişisel bakımlarını sağlamalarına yardım etti. Çiğli Belediyesi ekipleri tarafından bugüne kadar 213 bebeğe banyo, 369 kadına saç kesimi, 234 kadına saç boyaması, 327 erkeğe saç traşı, 311 erkeğe sakal traşı, 180 erkek çocuğa saç traşı, 266 kadına yüz bakımı ve 79 kadına el bakımı hizmeti sundu.

Kişisel bakım hizmeti alan Hatice Kantekin, evlerindeki hasar nedeniyle çadıra yerleştiklerini söylerken, "Çadırdayız. Burada yaşamak çok zor. İzmir'den gelen ekip bizim kişisel ihtiyaçlarımızı gideriyor. Çocuğuma 16 gündür banyo yaptıramamıştım. Çok mutlu oldu. Bizim için burada en önemli sorunu çözdükleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

TEMEL İHTİYACI KARŞILIYORUZ15-gunde-2-bin-kisinin-oz-bakim-ihtiyaci-karsilandi-691259-1.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise "Kişisel bakım birimimiz, Elazığ'daki depremzedelere hizmet veriyor. Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve erkeklere kişisel bakım hizmeti veriyoruz. Saç kesimi, saç bakımı, çocuklara banyo, tırnak kesimi gibi hizmetler veriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık iki bin kişiye ulaştık. Depremzedelerin kişisel bakımlarını karşılamalarının yanı sıra morallerini yükseltecek bir çalışma olduğunu gördüm. Hizmet verilen sayının yüksek olması bize temel bir ihtiyacı karşıladığımızı da gösteriyor. Bütün hayırseverlerin ve yardımseverlerin sadece gıda yardımı değil sosyal hizmetleri de düşünmelerini öneriyorum. Biz de Çiğli Belediyesi olarak Elazığ halkına yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.