Gazetemizin 15’inci yaş günü, Okur Buluşmaları ile kutlandı. İstanbul ve Zonguldak’ta düzenlenen okur buluşmasında, abonelik kampanyamıza destek çağrısı yapıldı

15’inci yaşımızı okurlarımızla kutladık: Toplumsal muhalefetin sesine sahip çıkalım

“BirGün, patronsuz ama sahipsiz değil” sloganıyla başlayan BirGün Abone Kampanyası kapsamında düzenlenen Okur Buluşmaları devam ediyor. Bağımsız ve patronsuz BirGün’ün 15’inci yaş günü İstanbul, Bursa ve Zonguldak’ta düzenlenen Okur Buluşmaları ile kutlandı.

İlk buluşma İstanbul Şişli’de, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşti. BirGün Yazarı ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, BirGün Yazarı İrfan Değirmenci ve gazetemizin Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce, okurlarla buluştu.

İlk olarak İlhan Cihaner konuştu. Cihaner, 2019’daki seçim sürecinde gerçekleri yazan BirGün’e çok büyük bir ihtiyacın olduğunu söyledi. “Bu süreçte BirGün’e sahip çıkalım” diyen Cihaner, şöyle konuştu: “Doğan Medya’nın satılması aslında iyi oldu. Çünkü artık gerçek muhalif medyaya kulak verilebilir.”

‘BirGün’de istediğiniz gibi yazabiliyorsunuz’
Ardından konuşan gazetemiz yazarlarından İrfan Değirmenci, şunları ifade etti: “Gidecek başka bir ülkemiz yok. Cebimize bilet parası koyup kulağımızdan tutup atmak isteseler de biz buradayız. Muhalif medyada bile bir patron söz konusuysa ve patronun da bazı bağlantıları varsa tam olarak bir muhalefetten bahsedemeyiz. Zor durumdayken Barış’la (İnce) konuştuk ve BirGün’de başladım ve bunun en önemli yanı istediğinizi istediğiniz gibi yazabiliyorsunuz. Üç aydır beni kimse de arayıp bu yazıyı değiştir demedi.”

Değirmenci, sözlerini noktalandırdı: “Yetmez ama evet, diyerek ülkenin bugünlere gelmesine neden olanlar, yurtdışında oturdukları yerden hayıflanıp, bir de bize akıl veriyor. ‘Kaçmayın mücadele edin’ diyorlar. Biz zaten buradayız ve mücadeleyi her zaman vermeye devam edeceğiz. Bu doğruları yazabilecek bir gazete olarak BirGün’e sahip çıkalım.”


15-inci-yasimizi-okurlarimizla-kutladik-toplumsal-muhalefetin-sesine-sahip-cikalim-451872-1.


‘Kalemi kırılanlara kapımızı açtık’
Gazetemizin Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce ise şunları söyledi: “15 yıl önce patronsuz olarak çıktığımızda, ‘Patronsuz olur mu ki? Arkasında sermaye olsa daha iyi olur’ denildi. Özellikle 2010 Referandumu’ndan sonra insanlar sokağa çıktıklarında, medyanın kendi haberlerini yapmadığını fark etti ve yıllarca toplumsal olayları kimlerden izlediğini sorguladı. İşte o noktada patronsuz bir gazetenin değeri anlaşıldı. Biz, ana akım medyada kalemi kırılan muhalif yazarlara kapılarımızı açtık. 2019 seçimlerine giderken hiçbir hile hurdadan haberimizin olmayacağı bir duruma gidiyoruz. Bunun karşılığı olarak gerçeklerden haberdar olmak için muhalif gazetelere abone olalım.”

‘Abone olun ki gerçekler öğrenilsin’
“Bireyler bir süre sonra farklı düşünebilir ya da durduğu yer değişebilir ama kurumların değişmez” diyen İnce, sözlerini şöyle sonlandırdı: “O nedenle bu kurumlara abone olmalıyız ki gerçekleri her zaman öğrenebilelim. Sadece yazarlardan aydınlardan da bir şeyler yapılmasının beklenmemesi lazım. Hepimiz bulunduğumuz alanda ne yapabiliriz ona bakmalıyız.”

Zonguldak’ta etkinlik
Bir buluşma da Zonguldak’ta gerçekleştirildi. BirGün Yazarı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ile BirGün Dış Politika Editörü Mustafa K. Erdemol’un katıldığı buluşma, Maden Mühendisleri Odası’nda düzenlendi. Buradaki etkinlikte de abone kampanyasına destek çağrısı yapıldı.

Öte yandan CHP Milletvekili Ali Şeker, Yayın Kurulu Üyemiz İbrahim Varlı ve BirGün Medya programcısı Ece Zereycan’ın katılımıyla bugün İstanbul Esenyurt’ta okur buluşması gerçekleştirilecek. Saat 17.00’de başlayacak etkinlik Anadolu Şark Konferans Salonu’nda düzenlenecek.