Ünye Devlet Hastanesi Başhekimliği, 112 acil sağlık çalışanlarına, hastanenin girişinde yer alan 15 metrekarelik güvenlik kulübesini tahsis etti.

15 metrekarelik güvenlik kulübesini 112 acil sağlık istasyonuna çevirdiler

Ordu’da Ünye Devlet Hastanesi Başhekimliği, COVİD-19 pandemisi ile en önde mücadele eden parademik, acil tıp teknisyeni ve ambulans sürücüleri için hastanenin girişinde yer alan güvenlik kulübesini “112 acil sağlık istasyonu” olarak tahsis etti.

Ordu’da Ünye Devlet Hastanesi Başhekimliği, COVİD-19 pandemisi ile en önde mücadele eden parademik, acil tıp teknisyeni ve ambulans sürücüleri için hastanenin girişinde yer alan güvenlik kulübesini “112 acil sağlık istasyonu” olarak tahsis etti. Sağlık çalışanları 63 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastanede sadece 15 metrekarelik kulübede hizmet vermeye çalışıyor.

Ordu’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2010’da ihale edilip 2015’da hizmete açılan ve “5 yıldızlı otel konforunu aratmayan hastane” olarak tanıtımı yapılan Ünye Devlet Hastanesi’nin Başhekimliği, “acil serviste tadilat yapılacağı” gerekçesiyle hastanedeki 112 istasyonunun yerini değiştirme kararı aldı. Başhekimlik, COVİD-19 pandemisi ile en önde mücadele eden parademik, acil tıp teknisyeni ve ambulans sürücüleri için hastane girişindeki güvenlik kulübesini 112 acil sağlık istasyonuna çevirdi.

SADECE 15 METREKARE

Sağlık çalışanlarına, 63 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastane içinden 15 metrekarelik kulübe “istasyon” olarak gösterildi. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere ve ilgili mevzuata uymayacak şekilde alınan karar ile mağdur olan 112 çalışanlarına “dört beş gün idare etmeleri” söylendi. Sağlıkçıların kulübe dışında bekledikleri görüldü. Beş gündür daha zor koşullarda çalıştırılan sağlıkçılar, “COVİD hastalarını sırtımızda taşıyoruz. Bize reva görülen bu. Mesleği bırakma noktasındayız” dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, acil sağlık istasyonlarında görev yapan personelin standart donanımları başhekimlik; iaşe, ibate ve güvenlikleri, içinde bulundukları kuruluşlar tarafından sağlanıyor.

İstasyonda ambulans ve ambulansta görev yapan ekibe lojistik destek sağlamak amacıyla, en az üç oda, eğitim salonu, tuvalet, banyo, mutfak, malzeme deposu, ambulans garajı, telefon, sabit telsiz ile diğer malzemelerin bulunması gerekiyor.

(ŞEYMA PAŞAYİĞİT – ANKA)