Fethullahçı yapının düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde yaralanan Ufuk Yeğin hakkında, Fox TV Ana Haber’e 'izinsiz demeç verdiği' gerekçesiyle çalıştığı kurum olan Ayaş Açık Ceza İnfaz Koruma Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı

15 Temmuz’da yaralanan kişiye, Fox TV’ye demeç verdiği için soruşturma açıldı

İktidarın 15 Temmuz mağdurları için tutmadığı sözler nedeniyle eylem yapan Ufuk Yeğin hakkında soruşturma açıldı.

15 Temmuz’da hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları, ‘15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’ kapsamında toplanan ve yaklaşık üç buçuk yıldır ödenmeyen yardım paralarıyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde geçtiğimiz ay eylem yapmıştı. Daha sonra AKP Genel Merkezi önünde de eylem düzenleyen bir grup, burada polis tarafından darp edilmişti.

Eylemlerin ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında hayatını kaybeden Özcan Özsoy’un ağabeyi ve 15 Temmuz’da yaralananlardan olan Tekin Özsoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndaki görevinden de ihraç edilmişti.

GEREKÇE: İZİNSİZ DEMEÇ VERMEK

Özsoy’un ihracının ardından, Fethullahçı yapı tarafından düzenlenen darbe girişimi sırasında yaralanan bir kişi hakkında da soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Ayaş Açık Ceza İnfaz Koruma Müdürlüğü bünyesinde şoför olarak çalışan Ufuk Yeğin hakkında Fox TV Ana Haber’e izinsiz demeç verdiği gerekçesiyle kurumu tarafından idari soruşturma başlatıldı.

ANKA’da yer alan habere göre, soruşturma açılmasına karşı Yeğin’i telefonla arayan ve ‘her zaman 15 Temmuz gazilerinin arkasında olduğunu’ belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, duruma şöyle tepki gösterdi:

“Şehit yakınları ile gazilerimizin yanındayız, onları yalnız bırakmayız. Yapılan zulme müsaade etmeyiz. Sizler bu ülke için canınızı siper ettiniz, sizler için toplanan bağışların hesabını sormak sonuna kadar hakkınız.”

‘HAKKIMIZI ARIYORUZ’

Yeğin de hukuksuz bir davranışta bulunmadıklarını aktararak, “Eylemimiz 9 Haziran’daydı. Ben zaten 8 ile 22 Haziran arasında yıllık izinliydim. Ayrıca basına verdiğim demeç görevimle alakalı değil, hakkımızı arıyoruz” dedi.

Yeğin ‘mücadeleye devam edeceğini’ söyledi.

15-temmuz-da-yaralanan-kisiye-fox-tv-ye-demec-verdigi-icin-sorusturma-acildi-753467-1.