AKP Genel Merkezi önünde eylem yapan 15 Temmuz gazilerine polis müdahale etti. 2 kişi yaraladı. Güvenlik görevlileri ve polisler gazilerin görüntü çekmesini engelleyip, telefonlarını almak istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü ise, müdahale ve gözaltı yapılmadığı yönünde bir açıklama yaptı

15 Temmuz'da yaralananlara AKP Genel Merkezi önünde polis müdahalesi: 2 yaralı

AKP Genel Merkezi önünde eylem yapmak isteyen 15 Temmuz gazilerine polis müdahale etti. Güvenlik görevlileri ve polisler gazilerin görüntü çekmesini engelleyip, telefonlarını almak istedi ancak gaziler direndi. 2 kişi yaralandı.

ANKA'nın aktardığına göre, 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananların kurduğu Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Derneği, bir süredir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, kendileri için toplanan 300 milyon liranın sahiplerine dağıtılmasını ve gazi maaşı bağlanmasını istiyordu. Gazilerin bu sefer adresi AKP Genel Merkezi önü oldu. Polis gazilere müdahale etti. 2 kişi yaralandı. Eylem yapan kişiler polise tepki gösterdi.

AKP Genel Merkezi'ndeki güvenlik görevlileri ve polisler, eylem yapanların görüntü çekmesini engelleyip, telefonlarını almak istedi ancak gaziler buna karşı koydu.

Öte yandan KRT'de yer alan habere göre, AKP Genel Merkezi önünde gösteri düzenleyenlerin, bu eylemden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükleri belirtildi. Bu görüşme sonrası eylemlerine son vermeleri bekleniyor.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, AKP Genel Merkezi önünde eylem yapmak isteyen 15 Temmuz gazilerine yapılan müdaheleye ilişkin bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “15.06.2020 günü saat 19.30 sıralarında 15 Temmuz gazilerinden oluşan 20 kişilik bir grup, özlük haklarının düzeltilmesi talebiyle AKP Genel Merkezi önüne gelerek beklemeye başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın genel merkezden çıkışı esnasında grubun hareket halindeki konvoya koşarak yönelmesi üzerine şahısların can güvenlikleri düşünülerek görevlilerimiz tarafından yola çıkmaları önlenmiştir. Görevlilerimiz tarafından gruba yönelik herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmadığı gibi gözaltı işlemi de yapılmamıştır” denildi.