İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mithatpaşa Parkı önünde kurduğu meydana, “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı” isminin verilmesi tartışma yarattı. Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan meydana semt sakinleri tarafından “Karantina Meydanı” ismi verilmesi isteniyor. Birleşik Haziran Hareketi Güzelyalı-Hatay Meclisi ’de Ekim 2017’den bu yana meydanın isminin semt halkı tarafından verilmesi için çalışma yapıyor. KARANTİNA […]

’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’ ismi tartışma yarattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mithatpaşa Parkı önünde kurduğu meydana, “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı” isminin verilmesi tartışma yarattı.

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan meydana semt sakinleri tarafından “Karantina Meydanı” ismi verilmesi isteniyor.

Birleşik Haziran Hareketi Güzelyalı-Hatay Meclisi ’de Ekim 2017’den bu yana meydanın isminin semt halkı tarafından verilmesi için çalışma yapıyor.

KARANTİNA MEYDANI ÖNERİSİ

Birleşik Haziran Hareketi Güzelyalı-Hatay Meclisi’den Yalçın Şardağ, halkın kullanacağı meydana kendisinin isim vermesi için, özellikle meydanın yapılacağı yörede imza masaları koyduklarını belirterek, “Halktan İzmir’e yakışır, kentin tarih ve kültürünü yansıtan isim önermelerini istedik. Günlerce yaptığımız halk referandumunda 900 civarı imza topladık. Halk referandumunda Karantina Meydan’ı önerisi ağırlıklı kazandı; diğer isim önerileri Özgürlük, Günbatımı, İmbat olarak sıralandı. Eş zamanlı olarak internet üzerinden de imza kampanyası açtık ve 1500’ü aşkın imza topladık.” dedi.

Topladıkları isimleri, imzaları ile dilekçe haline getirerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ilettiklerini kaydeden Şardağ, “Aradan 8 ay geçmesine rağmen dilekçemize cevap alamadık. Dilekçeye cevap vermemek, yönetimin şeffaflığına gölge düşürmüştür. 2018 Ocak ayında dilekçemize cevap verilmesi için ikinci bir dilekçe daha verdik. Aradan geçen 3 ay süresince bu dilekçemize de cevap verilmemiş ve meydanın açılışı gerçekleşmiştir.” diye konuştu.

“OYBİRLİĞİ İLE KARAR ALDIK”

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı meydanın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, eskiden Karantina olarak anılan bölgede açılışını yaptıkları meydana, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki ilk meclis toplantısında, 8 Ağustos 2016’da “oybirliğiyle” alınan karar doğrultusunda, “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı” adını verdiklerini açıklamıştı.