CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” çerçevesinde toplanan paraların akıbetini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu

15 Temmuz paraları yine Meclis gündeminde

15 Temmuz darbe girişimini önlemeye çalışırken yaşamını yitirenler ve gazi olanlar için kurulan derneğin üç yılın ardından yapısı ve üyeleri belirlenirken dernek için toplanan milyonlarca liranın akıbeti henüz bilinmiyor. CHP’li Tanrıkulu, toplanan paraların akıbetini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

CHP’li Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, darbe girişiminin ardından başlatılan “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” çerçevesinde ölenlerin yakınları ve gaziler için toplanan bağışların tutarının ne kadar olduğunu sordu. Tanrıkulu, önergesinde ayrıca şu sorulara yer verdi:

>> “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” çerçevesinde şehit yakınları ve gaziler için toplanan bağışlardan kaç aileye hangi kalemde yardım yapılmıştır?

>> 2016-2019 yılları arasında yıllar bazında 19 Aralık tarihi itibariyle şehit aylığı alan aile sayısı nedir?

>> 2016-2019 yılları arasında yıllar bazında 19 Aralık tarihi itibariyle maaş bağlanan 15 Temmuz Şehidi olan aile sayısı nedir?