15 Temmuz ve siyasi ayağının araştırma öneri AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları yine reddedildi. Temmuz 2018 tarihinde İYİ Parti’nin verdiği aynı önerge yine AKP ve MHP’lilerin oyları ile reddedilmişti. Önergenin reddedilmesini Twitter hesabından duyuran CHP milletvekili Mahmut Tanal, oylama anının videosunu paylaştı. İYİ Parti’nin önergesi İYİ Parti, 15 Temmuz’un ardından 2018 yılına kadar ortaya çıkan […]

15 Temmuz’un siyasi ayağının araştırma önergesi yine reddedildi

15 Temmuz ve siyasi ayağının araştırma öneri AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları yine reddedildi.

Temmuz 2018 tarihinde İYİ Parti’nin verdiği aynı önerge yine AKP ve MHP’lilerin oyları ile reddedilmişti.

Önergenin reddedilmesini Twitter hesabından duyuran CHP milletvekili Mahmut Tanal, oylama anının videosunu paylaştı.

İYİ Parti’nin önergesi

İYİ Parti, 15 Temmuz’un ardından 2018 yılına kadar ortaya çıkan bilgiler ışığında, ‘Fethullah Gülen yapılanması’nın siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi verdi.

24 Temmuz’da değerlendirilen önerge, yine AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun basılmayan raporunu hatırlatarak, “Hem FETÖ’den bu kadar şikâyet edeceksiniz hem ‘FETÖ’yle mücadele ediyoruz diyeceksiniz hem de hâlâ o komisyon raporunu basmamış olacaksınız. 250 şehit vermiş olan, gaziler vermiş olan Türk milleti burada gerçeği öğrenmeli ve gerçeğe ulaşmalı” demişti.