BirGün gazetesinin Esenyurt, Esenkent ve Bahçeşehir okur buluşması büyük bir katılımla gerçekleşti. CHP’li Vekil Şeker BirGün’ün, hakikatin halka ulaşmasının yegane mecralarından olduğunu vurguladı, destek çağrısı yaptı

15. yaşında BirGün emekçileri ve okurları bir arada: Her destek gerçeklerin halka ulaşması demek

ANIL VARLI

15. yaşını kutlayan BirGün gazetesi, okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Buluşmaların İstanbul Esenyurt, Esenkent ve Bahçeşehir ayağı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Bahçeşehir Anadolu Şark Konferans Salonu’ndaki buluşmaya CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, BirGün Yayın Kurulu Üyesi İbrahim Varlı ve BirGün TV programcısı Ece Zereycan katıldı.

Tıklayın, BirGün'e abone olun!

‘Medya abluka altında’
Ece Zereycan’ın moderatörlüğündeki buluşmada ilk sözü Dr. Ali Şeker aldı. CHP İstanbul Milletvekili Şeker, egemenlerin gerçeklerin halka ulaşmasını engellemek istediklerini ve bu nedenle medyayı abluka altına aldıklarını kaydederek, BirGün gibi bağımsız kanalların önemine vurgu yaptı. BirGün, Evrensel ve Cumhuriyet gibi az sayıdaki yayın organının, her geçen gün daha da otoriterleşen ülkede milyonların hakikate ulaşmasının yegâne mecraları olduğunu vurgulayan Şeker, teslim alınamayan ve biat etmeyen gazetelerin desteklenmesi çağrısında bulundu.

‘Toplumsal muhalefetin sesi’
Ardından söz alan BirGün Yayın Kurulu Üyesi İbrahim Varlı ise 15. yaşını kutlayan BirGün’ün toplumsal muhalefetin ses olduğunu belirterek bağımsız, emekten ve özgürlükten yana gazetelerin öneminin bu süreçte daha iyi ortaya çıktığını söyledi. Egemenlerin halkın gözünün içine baka baka yalanlar söylediklerini, gerçekleri çarpıttıklarını ve akıl almaz manipülasyonlar yaptıklarını ifade eden Varlı, halkın gerçeklere ulaşmasının devam etmesi için BirGün gibi yayın organlarının güçlenerek yola devam etmesinin bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Varlı, bunun için de alternatif kanalların desteklenmesinin şart olduğunu kaydederek, BirGün’e abone olunması yönünde çağrı yaptı. BirGün’ün bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağımsız, korkusuz haberciliğinin sürmesi için aboneliğin önemine değindi.

‘BirGün İnternet TV bir boşluğu doldurdu’
Son olarak Ece Zereycan ise BirGün Medya TV hakkında bilgiler verdi. İnternet üzerinden yapılan TV yayıncılığının önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade ederek, mevcut durumun daha da güçlendirerek sürdürülmesi için abonelik kampanyasına destek verilmesinin önemine vurgu yaptı. İki saatlik buluşma, soru-cevap bölümüyle sona erdi. CHP’li Vekil Dr.Ali Şeker BirGün’e abone olarak üyelik kampanyasına destek de verdi.

***

BirGün okurları Bursa’da buluştu

15-yasinda-birgun-emekcileri-ve-okurlari-bir-arada-her-destek-gerceklerin-halka-ulasmasi-demek-452666-1.

Bursa’da BirGün okurları, gazetemizin 15. yaşını kutladığı 14 Nisan’da bir okur buluşması gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi’ne ait Karaman Dernekler Yerleşkesi Salonu’nda düzenlenen; BirGün gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Berkant Gültekin, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, MMO Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli ve Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın katıldığı etkinliğe 200’e yakın BirGün okuru katıldı. Yapılan konuşmalarla toplantıya katılan tüm okurlar BirGün’e abone olmaya davet edildi. Birçok BirGün okuru salon dışına kurulan abonelik masasına giderek BirGün’e dijital abone oldu ve bağımsız gazeteciliğe destek verdi. Etkinlik, 10 Ekim Halk Korusu tarafından verilen bir konserle son buldu.

***

Bağımsız medyanın temsilcisi

15-yasinda-birgun-emekcileri-ve-okurlari-bir-arada-her-destek-gerceklerin-halka-ulasmasi-demek-452667-1.

BirGün emekçileri, Sarıgazi’de de okurlarla bir araya geldi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İlçe Örgütü binasında gerçekleştirilen buluşmaya, BirGün gazetesi İnternet Sitesi Editörü Burak Abatay katıldı. BirGün’ün bağımsız ve özgür medyanın az sayıdaki temsilcilerinden olduğunu hatırlatan Abatay, gazetenin geleceği için önem taşıyan abonelik kampanyasının desteklenmesi ve geliştirilmesi için de çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.