Karaburun Bilim Kongresi, “Yarınların şafağında ezilenlerin seçimi” başlığıyla 15-18 Eylül tarihleri arasında İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilecek.

16'ncı Karaburun Bilim Kongresi, 15-18 Eylül’de düzenlenecek

Haber Merkezi

16'ncı Karaburun Bilim Kongresi, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenecek. 1-4 Eylül'de yapılması planlanan ve ancak daha sonra yapılan değişiklik ile 15-18 Eylül'e alınan kongrenin teması ise "Yarınların şafağında ezilenlerin seçimi" olacak. Kongrede ülkenin içinde bulunduğu sürece dair "Sosyalistler ne yapmalı?" sorusu sorulacak.

Çağrı metninde "Bu yıl, kongrenin nerede ve nasıl yapılacağına dair sorunları aşmamız kolay olmadı. Ne yazık ki, Karaburun’da oturumların gerçekleştirilebileceği bir salon bu yıl da yok. Sizleri bu sene 15-18 Eylül tarihlerinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’na davet ediyoruz" denildi.

15 Eylül'de saat 11.00'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımıyla açılış konuşmasını yapacağı kongrede, çok sayıda akademisyen, ekonomist, sanatçı, aydın ve bilim insanı da konuşmacı olarak yer alacak. 4 gün sürecek kongrede "Siyasetin krizi, seçimler ve sonrası", "Günümüzde savaş ve emperyalizmin yeni yüzleri", "Hukuk, Anayasa ve rejim tartışmaları", "İlerici politik müzikte eğilimler, deneyimler", "Günümüzde medya ve dijitalleşen kapitalizm: Direniş ve mücadele", "İstanbul Sözleşmesi'nin iptali sonrası mücadele alanları ve politika önerileri", "Türkiye'nin birikmiş krizi", "Günümüzde kadın emeği: Kriz ve pandemi", "Türkiye’de Seçimler: Sosyalist Seçenekler ve Mücadele", "Marksizme “Musallat’ Olan Bir Hayalet: Hegel – İçeride mi Dışarıda mı?", "Akademinin Tarihsel-Siyasal Sorumluluğu", "Kapitalizm ve ekolojik yıkım", "Üniversitede Öğrenci Mücadelesi", "İşçi Sınıfı, Örgütlenme ve Sendikalar", "Sosyalist Sanat Pratikleri", "2023 Seçimlerine Giderken Ezilenlerin Seçimi (Metin Çulhaoğlu Anısına)" konuları oturumlarda ele alınıp tartışılacak.

16-nci-karaburun-bilim-kongresi-15-18-eylul-de-duzenlenecek-1062574-1.